resim
Kerem Demirbay
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:30
Boy:1.83
Uyruk:Almanya
  • 943
    30 eylül 2023 galatasaray ankaragücü maçında yediğimiz golde faturayı kendisine kesmek galatasaray futbol takımının sorunlarını görmezden gelmek demektir.

    kerem ortasaha'da top kaptırmadı, kerem bizim yarı sahamızın ortasında da top kaptırmadı, yahu adam rakip cezasahasının çizgisinin üzerinde topu kaptırdı! yani nerdeyse maç içinde abartısız 40 defa falan yapılan bir top kaptırma olayı bu ve geride nerdeyse 90 metre alandan bahsediyoruz. işte burada da hep bahsettiğim sorunumuz ortaya çıkıyor. iki tane isabetli pas ya da bir tane yediğimiz çalım sonrası oluşan devasa boşluklar. bunu kontra atakla da açıklayamazsınız zira problem tam da bu. topu kaptırdığımız zaman reaksiyon verebilecek 2 tane adamımız var sadece. biri sacha diğeei torreira. bu iki isim hızlıca reaksiyon verip alan daraltabiliyor ama geri kalan herkes son derece yavaş hareket ediyor. takım zaten sahaya öyle bir yayılıyor ki, hadi arkadaşlar hep beraber orta çizgide toplanalım deseniz 10 dakika geçer! öyle yavaşız.

    bizim çözmemiz gereken sorunumuz budur. toplanma hızın, dağılma hızından düşükse sahaya bu kadar yayılmanın bir anlamı yok bence. büyük risk alıyoruz. işimiz stoperlerin, torreira'nın ve sacha'nın bireysel performanslarına kalmış durumda. bir düşünün sacha boey şu geçen 2 ayda kaç defa rakip kanat oyuncuyla birebir kaldı ve top kaptı. bir oyuncuyu buna bu kadar zorlamamak gerekiyor çünkü gün gelecek o çalımı yiyecek ya da müdahele edemeyecek. takım halinde kötü yerleşim mevzusu çok canımızı yakacak. bunu ankaragücü ya da samsunspor karşısında bile görüyoruz ki yarın öbürgün manchester, bayern karşısında vs. tokat gibi çarpacak yüzümüze.
App Store'dan indirin Google Play'den alın