resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 465
    atletizm açısından türkiye ligi’ne oldukça fazla olan kolombiyalı stoper. ayak kalitesi de torreira’yı dinlendirmenin gerekeceği, nispeten kolay maçlarda ön liberoda idare eder izlenimi verdi. zaten kolombiya’daki kariyer başlangıcı ön libero. sonrasında stopere evriliyor.

    fakat dün oynanan maçta yediğimiz golde çok açık bir hatası da var. o pozisyonun başlangıcında kaan ayhan topla çıktıktan sonra ileride kaldı ve davinson’un doğal olarak defansa derinlik vermesi gerekiyordu ama kendisi gidip torreira’dan da önce rakip orta saha oyuncusuna pres yapınca golü yedik. hayır maçı izlemeden pozisyonu görsen, korner dönüşü gol yedik sanarsın zira golü atan rakibe en yakın 2 oyuncumuz 2 bekimizdi.

    yine aynı maçın son dakikalarında ileride gereksiz topla oynadığı bir başka pozisyonda geriyi fazlasıyla boşalttı. sonrasında atletizm farkıyla yine geri koşup topu kesti ve büyük alkış aldı ama bu tür pozisyon hataları, özellikle şampiyonlar ligi ve ligdeki derbi müsabakalarında bizi zorda bırakır. teknik kalitesi ve topla münasebetinin, taraftarımızın çok hoşuna gitmesi de kendisini gereksiz gaza getiriyor gibi gördüm. aman dikkat diyorum.

    tüm bunların ışığında eğer stoper olduğunu unutmayıp dalıp gittiği pozisyonların sayısını düşürürse, defans hattına bayrak dikecek güçte bir oyuncu. tottenham’da en fazla eleştirildiği konu konsantrasyonunu kaybedip dalıp gittiği ve takımına gol yedirdiği pozisyonlardı. ama dediğim gibi bu hatalarını sıfıra yakın seviyeye indirgerse, çabuk çabuk üst seviyeye geri transfer olur zira hakikaten fizik olarak olağanüstü bir oyuncu.

    (bkz: 30 eylül 2023 galatasaray ankaragücü maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın