• 481
    2023-2024 sezonundaki belki de en baskın, en dominant, en iştahlı galatasaray'ı izlediğimiz maç oldu. öyle ki henüz 5. dakikada tabela 2-0'a gelmediyse bu ankaragücü kalecisi bahadır'ın sayesindedir. devamında ise ne olursa olsun maçtan 3 puan almayı kafasına koymuş bir takım vardı sahada ve geri düşsek de bundan hiçbir şey kaybetmedik ve kırılganlık göstermedik.

    ayrıca şunu net gördük ki sahadaki iyi ve baskın oyunumuz, bol pozisyona girme kabiliyetimiz, takıma da keyif veriyor. keyif alan takım da haliyle yüksek seyir zevki sunuyor.

    bireysel anlamda değinmek istediğim birkaç isim var:

    sacha boey: yine muhteşem bir performans ortaya koydu. defansta rakiplerinin üzerine karabasan gibi çöküp topu söküp almasının üzerine hücumda koymaya devam ediyor. bugün hücumda birçok pozisyonda topla buluştu, nitekim 2. golümüzde de topu içeriye çeviren isim kendisiydi.

    davinson sanchez mina: henüz 2. galatasaray maçı ama şimdiden takımın en kritik parçası haline geldi. yüksek sezgileri, yüksek zekası, zamanlaması ve müdahaleleri ile bize şimdiden kalite anlamında büyük fayda sağladı. bu maçta da bir pozisyon var ki hayran bıraktırdı kendisine. atılan uzun topta ankaragücü oyuncusu ile birebirdeyken topu havadayken kontrol etmesiyle rakibini oyundan düşürüp yüzünü rakip sahaya dönmesi bir oldu. büyük kalite.

    lucas torreira: bugün yoğun baskımızda dönen topları topladıysak, 2. toplarda yeni şanslar yaratıp kontra yemediysek burada aslan pay kendisinin. ayrıca zekasına ve oyun görüşüne yine hayran bıraktırdı. top daha ayağına gelmeden boş arkadaşını belliyor ve pası alır almaz tek topla oyunu açıyor.

    kerem demirbay: özellikle ilk yarıdaki oyunu çok kaliteliydi. baskı yediğinde, topu ileriye taşımaktan geri durmadı ve sorumluluk aldı. hem pasları, hem ikili mücadelelerdeki başarısı, hem de adam eksilterek topu ileriye taşıması takım için çok önemli katkılar.

    kerem aktürkoğlu: bugün maça ilk kez 10 numara ile başladı, daha sonrasında 2. yarıdaki demirbay-barış alper değişikliği ile merkez orta sahaya geçti. kaptan gibi oynadı, birçok pozisyon yarattı, nerede görev alırsa en iyisini yaptı. kendisine duyduğum saygı ve güven nirvanaya ulaştı bugün.

    wilfried zaha: ligin belki de savunması en zor hücumcusu olabilir, bunu bugün bir kez daha gösterdi. gole ihtiyacımız olduğu bölümde, vurduğu şut, attığı gol resmen isyan eder gibiydi. isyan bayrağını çekti ve kilidi açtı.

    helal olsun çocuklar.
    şimdi sıra manu'da...

    (bkz: manchester ibnesi kolla kendini)
App Store'dan indirin Google Play'den alın