• 317
    ligdeki takim sayisi ciddi sekilde dusecekse, playoff olur, her takimin birbiriyle dort defa oyanacagi dort devreli sistem olur, mantikli olabilir.

    bu yayin havuz gelirinin yok istanbulspor'un yok umraniyespor'un yok bilmem kimin ve onlarin dolandirici manejerlerini besleyecek parasi kalmadi.

    acilen takim sayisi azaltilip, super ligin olusturdugu gelir az sayida is bilir takima dagitilmak zorunda kanimca.

    play-off maclarinin hakemler ile kolay manipule edilebilecegi tehlikesi tabii insanlarda tepki uyandirsa da, yakin tarihimizde gorduk ki manipulasyon veya sike hakemlerden daha cok irili ufakli takimlarin ne oldugu belli olmayan kalecisiyle -futbolcusuyla yapiliyor. bakiniz fener'in sike operasyonu- bakiniz hatayspor billabong olayina.

    kaldi ki 15 tane hakemi mi kontrol etmek kolay yoksa 15-20 takimda oyanayan kim oldugu belli olmayan belki de 200-300 oyuncuyu mu kontrol etmek kolay?

    sanildigi kadar kotu olmayan ve turk furbolunun problemlerini cozme icin kisa vade de atilacak ilk adim olabilir. problemler azalirsa, turkiye ekonomisi bir gun 16-18 takim kaldirabilir hale gelirse o zaman tekrar bugunku sisteme de kolaylikla donulebilir.

    dip not: ayrica takim sayisini playoff getirmeden 14'lere falan dusurulmesi, oynanacak mac sayisini ciddi anlamda azaltacaktir. bu da yayinci kurulusun gelir kaybina dolayisiyla da kuluplerin yayin gelir kaybina neden olacaktir. bir sekilde en azindan 36-38 hafta surecek bir maraton olmak zorunda takim sayisi az olsa bile.

    dip not 2: turk futbolunun elbette bir suru sorunu var, altyapisi var, saha zeminleri var, hakem sorunu var, egitimci sorunu var. ama bunlarin hepsi de parayla alakali ve ancak dogru harcanacak parayla cozulebilecek sorunlar. 20 takima dagitilan ordan da ne oldugu belirsiz bir suru gereksiz futbolcuya menajere dagilan paradan tasarauf edip o parayi gerekli sorunlara harcanirsa gelisme kaydedilebilir. yani istanbulsporun pendiksporun bilmem kim oyuncusuna para odeyip ligimizde izleyecegimize daha az takim yapip, daha az ama daha kaliteli futbolcu getirip artan parayi da saha zeminlere altyapiya harcamak gibi.

    dip not 3 : ayrica sezon basinda puan onemi dusuk maclar oynarken avrupa kupalarina konsantre olmak - avrupa isi bitince lige donup play off mu olur baska bir format mi olur; ne olursa vurup gecmek ancak gal;atasaray winnerligine yakisacak durumdur, galatasary taraftari rahat olsun play off falan farketmez her turlu her zaman format ne olursa olsun galatasaray favoridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın