resim
Malcolm Alexander Allison
Görev:-
Doğum:05.09.1927
Ölüm:14.10.2010 (83)
Uyruk:İngiltere
  • 3
    ilk basımı 2000 olan ahmet çakır'ın "o bir imparator" kitabından;

    fatih terim, futbolculuk günlerindeki gücünü sadece arkadaşları ya da akranlarını etkileyecek şekilde sınırlı kullanan biri değildir. gerektiğinde teknik adam ve yöneticilere karşı da tavır almayı bilir. üstelik bu konuda kimseden yardım filan da beklemez. inandığı her konuda mücadelesini tek başına vermeyi de bilir.

    bu kapsamda nitelendirilebilecek olaylarından biri son derece çarpıcıdır. 1976 yılında galatasaray'ı çalıştıran ünlü ingiliz hoca malcom allison, çeşitli bakımlardan epeyce sıkıntılar yaratmış biridir.

    ingilizlerin big mal olarak andıkları bu hoca, hemen her konuda türkiye gerçeklerini pek dikkate almayan, kafasına göre yaşayan ve çalışan biridir. kendisini ilgilendirmeyen noktalarda imparator un bu konuda söyleyecek bir şeyi yoktur. ancak 12 aralık 1976'da fenerbahçe ile yapılan depremzedelere yardım amaçlı karşılaşma sırasında allison'un hataları sarı kırmızılı takımın ezeli rakibi karşısında 6-1 gibi hezimet düzeyinde bir yenilgiye uğramasına yol açınca iş değişecektir.

    ingiliz hocanın üst üste yenen goller karşısındaki aldırışsızlığına çıldıran imparator, "nedir ulan bu! langa'yla mı oynuyoruz?" tepkisiyle formasını üzerinden çıkarıp maçı bırakır...

    imparator'un buna benzer olayları anlatmakla bitmeyecek kadar çoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın