• 57
    kendisine mesaj atamıyorum ama çok doğru bir noktaya değinmiş;

    (bkz: #3736517)

    şu an zaten taraftar sayısı bakımından bariz üstünüz ama bi 10 yıl içinde bu alanda çok çok büyük fark atacağız. kapanması bile mümkün olmayabilir.

    ilkokul, ortaokul dönemlerimde 30 kişilik sınıfın 15’i fenerli, 10’u galatasaraylı, 5’i beşiktaşlıydı ortalama. üni zamanı staj yaparken öğrencilerle futbol sohbeti yaptığımda, taraftar sayısının bu kez tam tersine galatasaray lehine döndüğüne şahit olmuştum.

    şu an öğretmen arkadaşlarımın söylediğine göre 30 kişilik sınıfın net 20’si galatasaraylı, geri kalanı fenerli ve beşiktaşlı.

    daha bunun icardi efektini falan yeni yeni görüyoruz. şu an fanatik fenerli ve beşiktaşlı ailelerin çocukları çatır çatır galatasaraylı oluyor, en olmadı simge’nin şarkısını elleri kulaklarında söylüyorlar. bu çocuklar henüz 6-10 yaş grubundalar. galatasaraylı olmayanlar, başarılarımızla birlikte sonradan galatasaraylı olabilirler. benim zamanımda hagi effect, 4 sene üst üste şampiyonluk, uefa kupsı falan derken bir sürü arkadaşım galatasaraylı olmuştu.

    üstelik, önceden galatasaray taraftarı en prime dönemimizde bile bazen 25k kişilik ali sami yen’i dolduramazdı. çoğu taraftar maçlara gitmezdi. genelde maçları evden ya da kahveden takip edip, kulübe katkıları yok denecek kadar azdı.

    artık durum öyle değil. taraftar stada da geliyor, formasını alıyor, dekoder alıyor, parası olmayanlar en kötü kupa alıyor ya da youtube katıl üyesi oluyor. taraftar profilimiz de değişti.

    dediğim gibi allah o günleri gösterirse, bi 10 sene sonra aramızdaki makasın hiç kapanmayacak seviyede açıldığına şahit olacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın