resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 6190
    profil olarak kerem aktürkoğlu’na biraz benzettiğim psv’nin hücum aksiyonlarının baş aktörü noa lang’ın arsenal karşısındaki istatistiklerine göz attım. noa biraz daha dribblingine güvenen, xavi simons sonrası psv hücumunda kilit rol üstlenen bir sol açık oyuncusu gibi bu sezon.

    4-0 yenildikleri arsenal maçı istatistiklerine baktım. arsenal’in topa %60’la sahip olduğu maçta noa, kerem kadar topa dokunmuş. ( noa lang:39, kerem:42)

    isabetli pas, noa:17/21 %81 kerem: 10/20 %50

    kaynak: sofascore.com

    kerem’in bu kadar top kaybı yapma lüksü yok maalesef. hele sonraki maçlarımız manu ve bayern’le olacak ve muhtemelen topa sahipliğimiz 45% zor görecek. dünkü maç özelinde kerem’in kötü bir maç çıkardığını düşünüyorum. kerem oyun ezberine fazla güveniyor(icardi bağlantısı) ve diğer takım arkadaşlarının yerleşimine çok izin vermiyor.( kendisinin merkeze kaydığı anlarda, arkasında angelino gibi bir ultra hücumcu bir bek varken, onun bindirmelerini ödüllendirmek kendisinin de enerjisini ekonomik harcamasına sebep verecektir ama pek denemiyor nedense.)

    3 yılda kat ettiği gelişimi kimse görmezden gelemez ancak oyunu doğru okuma konusunda kendisini geliştirmesi şart. yoksa aldığı iki toptan birini ezdiği her maçta homurtuların yükselmesi normal. tüm takımın hücum aksiyonunu baltalıyor bu durum.

    ıslıklamayı doğru bulmuyorum. yeri geldi hakan, arif, tugay, hasan şaş hepsi ıslıklandı. taraftara dargın oynamak yerine, maç içinde biraz daha sakin kalmayı deneyip, aksiyonlarını sonuçlandırdığında taraftar tekrar kerem diye arena’yı inletecektir maalesef türkiye’de bu iş böyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın