• 2576
    sonda söyleyeceğimi başta söylerek başlayayım, neden yıllardır senede 5-6 maç yapan milli takımımıza sadece milli takımı yönetmesi beklenen hoca arıyoruz anlamış değilim. aynı anda kulüp takımı da yöneten, sene içerisinde kulüp takımıyla başarısını da ispatlamış hocalarla basketbolda olduğu gibi kısa vadede çalışmamız daha mantıklı olmaz mı? (bkz: ergin ataman)

    argümanlarımı açmam gerekirse, sonuçta bizim ülkemiz ispanya gibi kendi ekolünü ve oyun sistemini yaratan bir ülke değil. bu sebeple genelde milli takım başarılarımız oyuncu kalitesine ve onların değişken performanslarına bağlı. bunu göz önüne alarak hiçbir zaman bir hoca takımı olmadık ve bence mevcut alt yapılarımızla da olacağımızı hiç düşünmüyorum. zaten düzenli olarak hocası ile antreman yapmayan bir takım da kolay kolay hoca takımı olamaz. bundan dolayı milli takıma özel bir hocanın olmasını senelerdir anlamadım, anlayamayacağım da.

    diğer bir nokta da, evet sonuçta antrenörün maç eksikliği de oyuncular kadar olmasa da takım yönetimini etkileyen bir şey. ve genelde bizim milli takımımızın başına geçen hocalar maç eksikliğinden de kaynaklı oyuncu tercihlerinde sapıtmaya çok müsait oluyorlar (gereksiz rotasyonlar, hakeden ve formdaki oyuncuları oynatmama). bunun da önüne geçmek açısından, o dönemin en formda hocasının mili takımı yönetmesi üstteki sebeple de birleştirince en mantıklısı değil midir?

    son olarak da, senede sadece 5-6 maç yapıp ve belki 1-2 hafta da takımla beraber çalışacak birine neden tonla para verip senin tek görevin bu, ek olarak da sene boyunca maçları izleyip oyuncuları takip et diyoruz. zaten futbolun içinde olan herhangi birisi bile bunca para kazanmadan günde varsa eğer en az 2 maç izliyordur. sadece maç izlemesi için bir adama milli takım hocalığı verilmemelidir. bizim sözlüğümüzde bile milli takım oyuncu havuzundaki oyuncuları milli takım hocasından daha çok takip eden arkadaşlar olduğuna eminim.

    bu bahsettiğim konular ve görüşümle ilgili karşıt argümanlara özelden açığım. belki benim eksik düşündüğüm bir taraf olabilir ama saydığım sebeplerden dolayı şu an için tarafım çok net.
App Store'dan indirin Google Play'den alın