• 18
    isin kavga, dovus kismina girmeden yazmaya calisacagim. kolay sokak kavgasi hakkinda ne kadar kaliteyi koruyabiliriz mechul ama fikrimi belirtmek istedim. bir kere sporcu olarak bence takdir edilesi cok ozelligi var. ne olursa olsun, kendisinin iki kati birinin karsisina cikmak, hele kuralsiz bir sekilde cesaret ister. ayrica meydan okuyan karsi taraf bile olsa, en sonunda davetkar olan kaan. rakibini gorunce, pitbull gibi hareketler yapiyor.

    teknik olarak cok anlamasam da, her genc gibi dovus sporlarini izlemisligimiz, denemisligimiz var. olayin basinda yumruk atar gibi yapip, ayaktan daliyor. karsi taraf uzun oldugu icin, yere almaya calisiyor. boy avantaji ortaya cikmasin. burada direkt olarak bir strateji ve hazirlanmislik var. yerdeki bogusmayi izlerseniz, rakibin dovus ile en ufak bir alakasi yok. ayaklar, eller anlamsiz sekilde kurbanlik boga gibi kivraniyor. karsi taraf ne kadar zihinsel dusunme kabiliyetini yitirdiyse, kaan o kadar kendinde. taslari uzaklastirmasi, kafasi gelmesin diye degil. eline tas gelirse, rakibi bana bunu vurur diye. o an onu farkediyor, o ihtimali hesapliyor, oradaki taslari uzaklastiriyor. bunu yaparken, altinda 120 kiloluk bir adami dovuyor. buradaki zihinsel odaklanmislik baska bir seviyede. rakibinin ise tek hamlesi diyebilecegimiz sey, biraz bence ahlaksizca ama hadi sokak dovusu denilmis, kaan'in hayalarini tutmaya calisiyor. onu da farkedip, teknik bir sekilde mesafesini ayarliyor.

    burada fazla elitist olmaya gerek oldugunu dusunmuyorum. bizim ulkemizde trafik cinayetleri hakkinda ya da bireysel silahlanma, orta dogulu olma uzerine uzulelim fakat dunyanin en gelismis ulkelerinde bile mma'ci ile body'ci dovusse ne olur, nasil sonuclanir bunlar tartisilan konular. bizde taraflar kendi capinda unlu oldugu icin cok daha ses getirdi ama inanin taninmamis iki dovuscu ve vucutcu kavga etseydi bu siklet farkiyla yine konusulurdu hem turkiye'de hem dunyanin her yerinde.

    ozetle 1.70, 70 kilo biri, 120 kilo birini kum torbasi niyetine dovebiliyormus. bunu gorduk. bu bilgi ne isimize yarar bilmiyorum ama yine de kamu spotu yapalim bence. ne her 1.70 kaan, ne de her 120 kilo karsisindaki gibidir. fazla gaza gelmemek lazim. ayrica kisisel yorumumu soylemek istiyorum. bence sonuc cok farkli olmazdi ama cesaret bu konuda cok onemli. boy, kilo, yas bunlar etken ama cesaret gercekten cok onemli. kaan'in karsisindaki adam gercekten korkuyor. bunu olay basindaki hareketlerinden anliyorsunuz. bunu silaha ona buna yormayin, karsi tarafta birinde de silah var. hatta, olay yerdeyken, kaan'i vurmasi icin bagiriyor. fakat kaan en ufak bir korku, motivasyon kaybi gostermiyor. dedigim gibi, cocuk pitbull gibi. zaten normal psikolojide birinin, bu sporu yapma sansi bence yok.

    120 kilo olmasina gerek yok. cesareti olan, 100 kilo biri bence cok daha direncli cikardi.
    hem karsindakini kucumsemek, hem korkak olmak tuhaf bir kombin gibi geliyor kulaga ama hakikat bu. kucumsemesen, bu kadar savunmasiz, tuhaf hareketler yapmazsin. bu kadar dayak yemezsin. korkmasan, ne kadar dayak yersem yerim, bi tane gecirecegim icim sogusun der, gozu kapatir iki, uc tane vurursun. cocuk yumruk yemedi yahu. kum torbasini dovse, sallanan kum torbasi gelir carpar, en azindan bir karsilik bulurdu. cocuk duvari dover gibi dovdu. dinlene dinlene dovdu. ayrica su da bir gercek, kaan zarar vermek istese, gercekten kalici zarar verirdi. eline cok firsat gecti. sekil, uslup ne kadar sorunlu olsa da profesyonel davrandigi yerler var. ince nuanslar var bunlari yakalayan, gormustur.

    son olarak kendisi icin umarim bir baslangic olur. youtuber olmak yerine sporunda bu populeriteyi kullanir. ciddi organizasyonlarda izleriz. mma artik dunya'daki en populer sporlardan biri. kimi bunu sevmiyor hatta spor olarak gormuyor. bu insanlara da saygi duyuyorum, cok haksiz sayilmazlar ama gercek bu. dovus sporlarini artik mma domine ediyor. ulkemizden birileri iyi yerlere gelse keske de onlari da izleyebilsek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın