resim
José Ángel Esmoris Tasende
Takım:Roma
Mevki:Sol Bek
Yaş:27
Boy:1.71
Uyruk:İspanya
  • 763
    evet kendisi savunmada aksıyor ama sanki biraz da abartılıyor gibi bu durum. bu sezon yediğimiz gollerden sadece bir tanesi kendi kanatından gelen ortayla (molde deplasmanı yediğimiz ikinci gol) onda da daha ziyade boey'in yerleşim hatasının payı daha fazla. samsunspor maçında ilk yediğimiz gol de kendi kanadından gelen atakla başladı ama orada savunma zaafiyetiyle alakalı bir durum yoktu, normal gelişen bir atak ve yayda boş bir adam, çarpan top şeklinde oldu gol. bunun dışında diğer maçlar da dahil "çok tehlikeli" "yüzde yüz gollük" pozisyon da iki defa verdik abdülkerim'le arasına atılan topla. bu sezon oynanan maçları düşününce savunma zaafiyetini öne çıkartan, ya da bu kadar dile getirilmesine neden olacak fazla bir aksiyon olmadı.

    yine pek çok kişi gelecekteki maçları düşünerek "başımıza iş açabilir" kafasında büyük ihtimalle ve ondan bunları biraz da abartarak yazıyorlar ama her maçın kendi içinde dinamikleri olduğu unutuluyor. savunma tek kişinin işi değil, takım işidir. önemli maçlarda kendisine daha fazla yardım gelecek ve biz yine o taraftan fazla pozisyon vermeyeceğiz, ama böyle açık oynadığımız maçlarda, asimetrik dizilim dolayısıyla illaki bir taraftan daha fazla yüklenecek rakipler. boey fazlasıyla savunmacı bir bek olduğu için rakipler daha çok bizim solu kullanıyorlar yine de şu ana kadar öyle çok da etkili gelemediler. mesela ortadan gelişen akınlardan çok daha fazla pozisyon verdik, gol yedik.

    yani bu iş konsol oyunu değil, geçen ersun yanal çok güzel bir şey söyledi, evet galatasaray'ın zaafları var ama o zaafları kullanmaya çalışan takımlar da galatasaray'a açık vermek zorunda kalıyorlar, galatasaray bunları değerlendirmede daha tehlikeli bir takım diye. çok iyi analiz etmiş galatasaray'ı. kerem'in top kaybı mevzusunu daha önce defalarca kez anlattım, herkes top kaybına takılmış durumdaydı ama içerideki molde maçı dışında kerem'in top kaybının başımıza bela açtığı durum bir ya da ikidir (ki onda da top kaybı kendi bölgesinde değildi). benzer durum sol bekimizde de mevcut. önemli olan artı eksi dengesi, biz şu anda artıdayız. dolayısıyla söylendiği gibi olumsuz bir durumda değiliz.

    angelinho şu anda hala tam formunda değil ama takım oturdukça, oyun oturdukça çok daha net olarak değerlendirebileceğiz ve kendisi de formunu kazanacaktır bu şekilde. kazanan haklıdır, şu anda zaaf yerine katkılarını ve olumlu yanlarını konuşmamız lazım. ha o bölgeden gol yemeye başlarsak ve de kar zarar marjı olumsuz yönde değişirse o zaman savunma zaaflarını konuşuruz ki okan hoca da o durumda muhtemelen kendisini yedeğe çeker ya da sistem değişikliğine gider (tabii ki böyle bir olasılık olduğunu düşünmüyorum şahsen).
App Store'dan indirin Google Play'den alın