resim
José Ángel Esmoris Tasende
Takım:Roma
Mevki:Sol Bek
Yaş:27
Boy:1.71
Uyruk:İspanya
  • 752
    2023-2024 sezonunda takımımıza katılan sol bek oyuncusu.

    kendisi hepimizin bildiği gibi hücum bekidir. daha önce oynadığı takımlarda yaptığı asist ve gollere baktığımızda zaten tarzı hakkında az çok bilgi sahibi olabiliyoruz. fakat 18. 09.2023 tarihi itibariyle henüz kendisinden istediğimiz hücum katkısını aldığımız söylenemez. savunmasının iyi olmadığını da hepimiz biliyoruz. hücumda fark yaratması gereken oyuncularımızdan biri olmasına rağmen, bu farkı gördüğümüzü söylersek doğru olmaz.

    ben angel kardeşimizden faydalanamama sebebinin biraz da takımımızdan kaynaklandığını düşünüyorum. bir bekin hücum etmesi ile açık oyuncusunun hücum etmesi farklı şeyler. bek oyuncusu çizgiye ya da half space bölgesine girebilmek ve orada topla buluşabilmesi için o bölgede topun kalması ve takımın sete oturması gerekmektedir. biz hem angel'in önünde oynayan kerem hem de oyun planımız sayesinde sol bekin hücum bölgesine gelmeden hücumları nihayete erdiriyoruz. kerem son yıllarda topu ayağına aldığında final hareketi yapan, bu hareketi de hızlı yapan bir oyuncuya evrildi. bu dediğim yanlış anlaşılmasın, bu bir eleştiri değil. zaten bu evrilme sayesinde ligin en fazla kilit pas atan ve en fazla asist yapan oyuncularından biri oldu. kerem'in bu tarzı beki için de tehdit oluşturuyor. çünkü riskli pas demek, top kaybı demek, topun ayaktan hızlı çıkması demek, yine top kaybına davetiye demek. bu kadar top kaybına meyilli bir tarafta bekten sürekli bindirme beklersek, hem bütün top kayıpları tehlike oluşturur, hem de oyuncu sürekli yüksek hızda sprint atması gerekir.

    angel'den faydalanmak için, topu ayağında tutan ve çalım atabilen bir açık oyuncusu daha sağlıklı olacaktır. bu sayede hem angel koşuyu atabilecek zaman ve alan bulur, hem de açık oyuncusunun alternatifleri fazlalaşır. bu oyuncu bizde mevcut. evet zaha. 16 eylül 2023 galatasaray samsunspor maçı'nda ziyech girdikten sonra boey'in tehlikeli bölgede kaç kere topla buluştuğuna hepimiz şahit olduk. orada ziyech'in topu 5 saniye ayağında tutması o koşular için yeterli oldu.

    bu yazdıklarım demek değildir ki, kerem kötü oyuncu ve yedek kalsın. demek istediğim şu, hücum bek olarak aldığımız oyuncuyu hücuma çıkartamazsak faydası çok minimal olacak.

    peki nasıl olacak? en formda oyuncularımızdan biri olan kerem'i mi yedek mi bırakacağız. bence gerek yok. kerem'i hücuma çıkarken sağ kanatta, hücum olgunlaşırken de forvete yakın bir alanda konumlandırıp, hatta tehlikeli bölgelere koşu attıracak şekilde kullanabiliriz. tabii ki çok maçımız var ve ideal bir 11'de bahsedemeyiz ama, zaha- kerem- ziyech 3'lüsünü hücumda ve savunmada farklı konumlandırıp, hem angel'i daha fazla hücuma çıkartabiliriz hem de kerem'in gol ve asist özelliklerini daha ilerde kullanmasını sağlayabiliriz. tabii şu handikapta var, kerem merkezde kalabalıkta ilk topu alırsa kontrol vs. gibi sıkıntılardan dolayı problem yaşayabiliriz.

    kerem'in sol açık başlayacağı maçlarda ise angel yerine kazım ile başlayabiliriz. bu rotasyonu sağlamak ayıp değil, angel için de kötü değil. tam aksine geçen sene şampiyonlukta payı olan kazım için olması gereken bir husus.

    umarım kendisinin de etkisinin olduğunu hücum planlarımız hayata geçer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın