• 85
    lige çıkacaksa bunda bir suçu olmayan takım.

    lige istanbul takımlarının gelme sebebi, istanbul takımları değildir. türkiye'nin geri kalanında insan gibi yaşayacak yerlerin kısıtlı sayıda olmasından dolayıdır. misalen yabancılar antalya'ya gitmekte beis görmüyor. neden? ulaşım kolay, hava güzel, etkinlikler yaz aylarında nispeten ilgi çekici. bu sayede yabancı oyuncu buraya geliyor.

    türkiye'de var olan büyükşehirler neredeyse birbirinin kopyası. rezil bina kültürü, olmayan etkinlikler, kahvelerle bezenmiş ortam, esnaf cenneti. türkiye'nin şehir mayası bu. megaköyle bezeli bir ülke. uluslararası intibakı olan ya da bu yönde çabalayan bir ilimiz var mı? yok. istanbul haliyle ülkenin cazibe merkezi. nispeten şehir kültürü var denebilecek, ankara, izmir, eskişehir gibi yerler de var. onların da tercih edilme sebebi istanbula ulaşım kolaylığı.

    yani suç istanbul takımlarında değil. türkiye'de şehir kültürü olmayışında. aynı sorunu dortmund'dan bayern'e transfer olan oyuncularda da görürsünüz. çünkü dortmund leş gibi bir şehir. münih ise dört başı mamur güzel bir şehir. sundukları çok harika. haliyle oyuncular burayı tercih ediyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın