• 388
    2006 yılında beşiktaş'ın maç satarak bursaspor'u küme düşürdüğü iddialı haberi yapan şikeyle fena içli dışlı gazetecimsi.

    beşiktaş aleyhine yaptığı haberden 5 yıl sonra temmuz 2011’de taraftarı olduğu takımın tapeleri meydana döküldü.

    o günlerde yeni şafak gazetesinde yayınlanan ropörtajında kendisine soruluyor (murat aksoy)
    -sen gazeteci olarak yıllar önce bugün gerçekleşen operasyona benzer dava ile ilgili haberler yaptın. neydi o dava ve nasıl sonuçlandı?
    - istanbul emniyeti'nin 2004'te sedat peker'e yönelik gerçekleştirdiği kelebek operasyonu'nun dosyasıydı o. ligin son haftaları oynanırken dinlemeye takılan telefon konuşmaları maçlara müdahale edildiğini gösteriyordu. bunların başında da akçaabat sebatspor - rizespor ve rizespor - beşiktaş maçları var. o sırada dinlemede olan polis isteseydi, federasyona haber verip maçların oynanmasını engeller ve ligin kaderini tayin edebilirdi. sonuçta o dava bitti, karara bağlandı. ama içindeki şike konuşmalarıyla ilgili hiçbir işlem yapılmadı. 'sporda şiddet yasası' o günlerde yoktu o zaman ama federasyonun küme düşürme yetkisi vardı. lig bittikten sonra da ne polis, ne de savcılık dosyayı federasyona göndermedi. ve şike konuşmalarında adı geçen sergen yalçın ve sinan engin bugün ekranların ve gazetelerin en imtiyazlı köşelerini dolduruyor.

    28 temmuz 2006 milliyet’de lube ayar’ın beşiktaş’ı şikeci olmakla itham ettiği haberi aynen şöyleydi

    ‘’ortbas edilen şike belgeleri’’
    mayıs 2004. iddiasını kaybeden beşiktaş'ta başkan serdar bilgili, teknik direktörü mircea lucescu. beşiktaş, son maçında kümede kalmak için mutlaka 3 puana ihtiyacı olan rizespor'la oynamaya hazırlanıyor. 15 mayıs'taki maç için rizespor son kozlarını oynuyor. o günlerdeki telefon konuşmaları, sedat peker'e yönelik "kelebek operasyonu" için yapılan teknik takibe takılıyor. telefon kayıtlarında "evladımız" sıfatıyla anılan sergen, maça çıkmıyor. emre aşık, kötü oynuyor, tümer 78. dakikada oyundan alınıyor. serdar topraktepe, "müsait" bir pozisyonda geri dönerek olası bir golün önüne geçiyor! ve beşiktaş, rize'ye verilen "ilginç" bir penaltıyla maçı 1 - 0 kaybediyor. sonuçta rizespor 42 puanla 1. lig'de kalıyor. 40 puanlı bursaspor ise küme düşüyor.

    ( maçın pozisyonları üzerinden beşiktaş’ın tapelerde geçen şikeyi gerçekleştirdiğini ima ediyor ‘derin futbol bilgisi ‘’ ile..)

    lucescu, geçen günlerde vatan gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
    "özellikle kariyerinin sonuna gelmiş oyuncularım resmen bana ve takıma ihanet ettiler. başta zago, cordoba ve ronaldo olmak üzere yabancılar iyice kenara çekildiler. ama yöneticilere söylemiştim. onlara kariyerinin sonuna gelmiş, para için oynayan futbolcuların, her şeyi deneyebileceğini anlatmıştım. buna rağmen beşiktaş yönetimi onların parasını vermedi. onlara yol açtı. boşluk bıraktı. konya maçından sonra cordoba'yı kenara çekip 'maç sattın mı?' diye sordular... geriye dönüp baktığımda, şüphelerimin yerine oturduğunu görüyorum. şimdi kendime kızıyorum. çünkü o zaman kötü adam ben olmuştum. türkiye'deki sisteme karşı mücadele etmek çok zor."

    bu haberi daha doğrusu, elinde idddianameye dönüşmemiş olan tapeleri yani gizli kalması gereken resmi belgeyi 1 yıl elinde tutup, her ne olduysa milliyet gazetesi’ne servis edip yazıya dönüştürmesinin asıl sebebi ;o günlerde fenerin son hafta denizli’yi yenemeyip şampiyonluğu galatasaray'a kaptırması.
    amacı, aklı sıra güya juventus örneği vererek şike gündemi yaratmak.

    allah’ın sopası yok işte.. 5 yıl sonra aynı ay, (temmuz 2011) emniyete fenerbahçeyi ve aziz yıldırım’ı temize çıkarmak için ifadeye gidiyor.

    son olarak futol-mafya ilişkisi üzerine kitapları olan ecevit kılıç’ın 21 ağustos 2011 tarihli fanatik ropörtajından kendisiyle ilgili bölümü ekleyeyim;

    ''lube ayar dezenformasyon yapıyor ''
    şike operasyonu gösterdi ki kirlilik sadece spor basınıyla sınırlı değil. en basiti, daha önce şikeyle ilgili haberler yapan bir muhabirin aziz yıldırım ile ilişkisi: lube ayar. habertürk gazetesinde bununla ilgili telefon kayıtları yayımlandı. kesinlikle bir haber kaynağı-gazeteci ilişkisi değil. tam bir dezenformasyon... şike olaylarının aleyhine ama merkezdeki aziz yıldırım'ı koruyucu, yıldırım'la sorun yaşayan isimleri hedef alan haberlerdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın