resim
İlhan Palut
Görev:Teknik Direktör
Takım:Ç. Rizespor
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 221
    bence iyi bir hoca. ancak kendisinin hikayesi bir başarı hikayesi olarak değerlendirilebilir mi? bilemiyorum. bence bir hoca yerel kupa, şampiyonluk ya da mucizevi bir ligde tutma, ortalama bir takımı avrupa'ya götürme, üst lige çıkarma gibi başarılar varsa övülebilir.
    mesela bülent korkmaz'ın antalya'yı, karabük ya da mersin'i (hangisi hatırlamıyorum) ligde tutuşu, erciyes'i kupa finali oynatıp avrupa arenasına çıkartması, yine bu çer çöp yiyip yöresel yemek diyen fıkralara ileri zekalarıyla konu olan memleketin takımını süper lig'e çıkarması gibi başarıları var.
    palut da hem üst lige çıkarma hem de avrupa'ya anadolu takımı götürmeyi başardı. fakat skandal bir şekilde vaduz'a elendiler. üstelik konyaspor zaten avrupa geçmişi olan bir takımdı. üst lige çıkarma kıymetli ancak onu da osman özköylü sanırım 4-5 takımla yaptı. oynattığı oyun, puan ortalaması, saha kenarındaki duruşuyla kesinlikle büyük bir kariyerin eşiğinde olduğu yadsınamaz. geleceği parlak. bunlara rağmen futbolcu geçmişi alt seviye olduğu için şanssız, kısmetsiz görülüp ekstra değer gösterildiğini düşünüyorum. mazlumu oynadı ve hiç hoşuma gitmedi. büyük yıldızlara ayrıcalık tanınıyor sözü tuhaf. tabii ki tanınacak yani. adam milli formayı yüz kere giymiş, şampiyonluk, avrupa tecrübesi görmüş. ama sen de süper lig takımı aldın kaç defa. şans verildi sana da. biraz futbol romantizmi var beğenilmesinde. bunların haricinde kendisi konya'dan gönderildikten iki saat sonra sırp hocanın imzasına "beni başında hoca olan bir takımla anlaşırken görmeyeceksiniz" minvalinde açıklama yapıp bülent korkmaz'ın ayrılığından bir gün sonra transfer olduğunu hatırlayalım.
    hepsini geçtim öz babam rizespor'u çalıştırsa kendisine gönül koyar, küme düşmesini isterim. bir hocayı oyuncuyu objektif değerlendirir beğenirim ama galatasaray ile bir bağı olmayan hiçbir türk spor adamının başarılı olmasını da istemem. rize ile berbat bir sezon diliyorum kendisine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın