resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 669
    milot rashica 2022-2023 sezonunda çok iyi bir performans göstermesine rağmen; sağ açık için zaniolo, tete ve ziyech transferleri yapıldı. bu durum teknik heyetin sağ kanatta öncelikli olarak ters ayaklı bir oyuncu tercih ettiğine işaret bana kalırsa.

    işin teknik kısmı bir yana; rashica'nın ne vereceği belli olduğu için ziyech ve tete'ye göre daha garanti bir tercih olurdu ama rashica'dan aynı katkıyı almaya devam etseniz bile bonservis olarak dönüşü çok fazla olmayabilirdi. yani, sadece visca veya nagatomo gibi verim alabildiğimiz kadar alırdık.

    tete konusunda ise zamanında yapılmış ciddi bir yatırım var ve performans alınırsa benzer bir bonservis dönüşü galatasaray'a da yapılabilir. yani, tete - rashica tercihinde erden timur'un sürekli belirttiği şekilde risk alındı ama bu risk şu açıdan mantıklı, tutarsa dönüşü rashica'dan iyi olacak, tutmazsa da keşke rashica olsaydı diyeceğiz ama fazla bir zararımız olmayacak.

    ayrıca, çok uygun maliyetlere hakim ziyech gibi kapalı savunmaları açma ve bekini oynatma konusunda özel yeteneklere sahip bir oyuncu daha alarak, tete'nin tutmama riskini de korumaya almış olduk. kısacası, ben teknik heyet ve yönetimin doğru bir risk aldığını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın