resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 667
    galatasaray forması altında şu ana kadar 150 dakika forma giyen oyuncumuz.

    150 saat değil, 150 maç değil; sadece 150 dakika forma giymiştir!

    evet, oynadığı maçlarda bekleneni veremedi ama bu çok doğal değil mi? kendini kanıtladığı ülkede savaş çıktı, oyunculara izin verildi, aynı yıl 2 takım değiştirmek zorunda kaldı, sonra bize geldi...
    hal böyleyken adaptasyon sıkıntısı çekmesi çok normaldir. hani 150 dakikayı gözden kaçırdınız; bari adaptasyonu kaçırmayın.

    şöyle bir şey de var,
    tete ile karşılaştırılan rashica, geçen sezon* adam akıllı forma giydiği ilk 13 maçta, 1 gol 3 asist yapmıştı. defansa, sisteme falan fazlasıyla katkıda bulunmuştu ama görüldüğü üzere skora katkısı kısıtlıydı. onu da zaman geçtikçe alışarak bertaraf etti ve sonradan çıktığı 11 maçta 3 gol, 4 asist yaptı.
    tete özelinde de böyle olacağını düşünüyorum. 150 dakika gibi kısa bir sürede kendini gösterememiş(!) olsa da, ilerleyen zamanlarda alışacağını ve taraftarın da kendisini çok seveceğini düşünüyorum. sadece biraz sabır.

    ha şunu da söyleyeyim,
    bugün rashica'yı biz alsak, tete'yi de beşiktaş'a falan kaptırsaydık "rashica iyi hoş ama 4 yaş gencini beleşe almak varken rashica'yı almak mantıksızdı" diyecek çok kişi olurdu. pas verişini, hızlanmasını, şutlarını falan sürekli gündeme getirirlerdi. tam tersi, rashica'nın en ufak bir hatasını bile büyütürlerdi. nedeni basit çünkü komşunun tavuğu komşuya kaz görünür. şu şeyden vazgeçsek ve az biraz değerlendirme için en az 10 maça gerek olduğunu öğrensek çok güzel olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın