• 47151
    ''ben bir santraforum. ister voleyle, ister ofsayttan, ister tek dokunuşla olsun gol goldür. beni diğerlerinden ayıran şey bu.

    mauro icardi, galatasaray. işte benim golüm... (molde'ye attığı gol) o anda hareketlenmemi sağlayan şey nereye gideceğimi gösteren iç güdüydü. havadan gelen topun nereye düşeceğini sadece tahmin ettim. savunmalar için bu toplar her zaman tehlikelidir. sizlerin de gördüğü gibi kaleci de savunmacılar da o topu beklemiyordu. herşey saniyeler içinde değişiyor. tekrar izlediğinizde olağanüstü bir gol olduğunu görüyorsunuz.

    benim için gol önemliydi. çünkü kariyerimde attığım 200. gol oldu. şampiyonlar liginde gol atmak harikaydı. güzelliği ve önemiyle bu golü asla unutmayacağım.

    bazı oyuncuların özel yetenekleri vardır, benimkisi gol atmak. bu bir sır değil. geçtiğimiz gün 20 gole ulaştım, her gol attığımda beni destekleyen taraftarlardan da açıkcası çok memnunum.

    inter'deki dönemim iyi bir tecrübeydi. her sezonda bolca gol attım. takımın kaptanıydım ve her yıl nerdeyse 20 gol barajını aştım. paris'teki dönemim iyiydi ama sonra bozulmaya başladı. önemli tecrübeler edindim. takım için kritik olmadığım dönemlerde başka şeyler keşfettim. farklı antreman metodları ve gelişme yolları buldum. paris bu açıdan yardımcı oldu.

    ben galatasaray'a gelip her zaman yaptığım şeyi tekrara kanıtlama fırsatı buldum. kendime yeni amaçlar ediniyorum. açıkcası ilk andan beri çok iyi hissettiğim bir kulübe geldim. arjantin'de futbola taparız, çoğu kişi için aile futboldan sonra gelir diyebilirim. futbolla yatıp futbolla kalkarız. burda benim dikkatimi çeken en büyük şey taraftarın tutkusu oldu. bazıları eğer türkiye oynuyorsanız avrupanın elit seviyesinde oynamadığınızı ve saldığınızı düşünüyor. bense tam aksine türkiye'de rekabetçi olup çok önemli şeyler başarmak istiyorum. ben futbola başladığımdan beri kişiliğim, karizmam ve karakterim hiç değişmedi, ben buyum... istanbul'da galatasaray'da futbola son derece tutkun taraftarlar gördüm ve onlarla gerçekten çok iyi bir bağ kurdum.''

    mauro icardi uefa'nın ucl weekly magazine show programındaki röportajı
App Store'dan indirin Google Play'den alın