• 665
    uzerinden yapilan elestirileri anladigim ama cozumunun o kadar da kolay olmadigini dusundugum resmi satis kanalimiz.

    soyle ki; store'a ciddi bir vakit harcanabilmesi icin bazi seylerin kulup icerisinde coktan oturmus olmasi lazim. bunun yaninda ulkede de iyi bir ekonomik istikrar lazim.

    nike (sponsor baska olsa o isim gelecekti. firmayla alakali degil) ulkedeki ciddi kur yukekligi sebebiyle ancak belirli sayida urun uretip belirli sayida urun dagitimi yapmakta. zira fazladan urettigi, getirdigi her urun zarar yazacak. mesela turkiye'ye getirdigi urunleri dahi, yurtdisinda sattigi galatasaray formalarindan daha ucuza satmak durumunda kaliyor. cunku alabilecek insan cok az. eger store'da hic bitmeyecek bir nike kaynagi olsun istiyorsak muhtemelen her sene sattigimiz lisansli forma sayisinin su andakinin birkac kati olmasi lazim. mevcut ekonimik durumda kac kisi alabilir emin degilim.

    hadi nike disinda urun almak gerekli, onlar iyi olsun desek bu sefer de ciddi bir uretim kanali kurmak gerekiyor veyahut da taseron bulunmali. turkiye'de kaliteli tekstil uretimi artik eskisi kadar ucuz degil, ip desen, kaliteli kumas desen yurtdisindan ithal. bunlarin da hepsi dovizle aliniyor. ucuza satmak icin kalitesiz urun yapinca da begenilmiyor. ha bunlari fenerbahce yapiyor diyebilirsiniz ama onlar da bunu kigili kanali uzerine yikmis durumda. abdullah kigili gibi bir taraftarlari olmasa muhtemelen bizden de beter durumda olacaklardi.

    yillardir gerekli onemin verilmedigini kabul etmekle birlikte oyle 3-5 sene icinde iyi bir seviyeye gelebilecegini dusunmuyorum. ulke gercekleri, yuksek doviz kurlari, teknolojide disa bagimlilik bize ancak bu kadar kaliteli urun ulastirabiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın