resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 240
    ajax dönemi ve tottenham döneminin başlarında çok beğendiğim bir oyuncuydu, takip eden yıllarda tecrübelendikçe daha da üst seviyeye çıkması beklenirken tam tersine oyunu düşmeye, bireysel hataları artmaya başladı ve 3-4 senedir serbest düşüşe geçti.

    şahsi fikrim düşmüş hali bile türkiye ligi için fazlasıyla yeterli ancak galatasaray'ın elinde gayet iyi bir stoper ikilisi varken türkiye için acil bir stoper ihtiyacı yoktu. yalnızca eldekilerin atletizm açığını kapatacak ve derinlik yataracak bir stoper, ya da cl seviyesinde ciddi anlamda fark yataracak lider bir stoper alınabilirdi. davinson derinlik olsun diye almak için aşırı maliyetli, ama maliyetine göre de cl seviyesinde yaratacağı fark şüpheli olan bir oyuncu mevcut haliyle.

    kıssadan hisse toparlarsa canavar olabilecek bir stoper aldık ama nelsson'u elden çıkarmadan bu kadar büyük bir yatırım yapmak benim kafamda oturmadı. 9.5 milyon euro + bonuslara çıkılacaksa yıllardır düşüşte olan bir stoperin toparlanma riskini almak yerine yükselişte olan ve nelsson'un ayrılığına hazırlayacağımız daha potansiyelli bir stopere gitmek daha makul olurdu diye düşünüyorum.

    not: düzenli bir şekilde üçlü savunma oynayacağımızı hiç sanmıyorum, daha çok maç içinde gerektiğinde geçiş yapılacaktır bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın