• 235
    eski versiyonları ile karşılaştırıldığı vakit inanılmaz başarısız kalan oyun.

    şahsen 1999 yılı ile birlikte başlayan tutkum * aralıksız olarak 11 yıl boyunca devam etti. ps 1 ile başladık elbet , zaman içinde winning eleven 4 ile şaşırdık , ps 2 sonrası şok olduk falan. bu süreç içinde beni üzen , beklenti çöküşü yaşatan oyunları oldu tabi ama sanırım aralarında en ağır olanı bu oldu.
    tamam konami hemen her oyun sonrası yeni bir takım özellikler ekleyip bizi alıştırmak istiyor , evet konami her oyun sonrası grafik gelişimi uğruna oynanabilirlik seviyesini düşürüyor falana ama bu kadarı artık saçmalık.

    eskiden winning seven , oynayan ve fifa oyun mu lan diyen çok özel bir kitle vardı. hatta winning bilen ve oynayan birisi bulunduğu zaman uzun uzun muhabbet edilirdi. tabi yıllar geçti ve herkes winning uzmanı oldu , herkes birbirine olum ben gelene 5 gidene 10 atıyorum konumuna geçti. işte konami bunu gördüğü için "nasılsa tuttu bizim oyun" mantığı ile verdi grafiği , verdi robot mantığı , verdi bug'ları verdi golleri.
    bir ara düşünmedim değil "ulan bunlar acaba kemik kitle geri dönsün diye mi böyle yapıyor" diye ama sonra saçma geldi. evet konami de artık "kapital" davranıp "nasılsa satıyor" mantığı ile sadece grafik yığını haline gelmiş , emek harcanmadan yapılmış oyunlar üretmeye başlamıştı. ama kendileri bu mantık yüzünden * ekmek bulmuşlardı ve hesap etmedikleri şey şu ; ya aynısını başka bir firma yaparsa ? mesela 2k sports ? işte o gün "ulan biz n'ettik lan" dersin konami.

    çok uzattım ama biraz bile olsa oyun ile alakalı bir şeyler yazmak istiyorum. bir kere kardeşim kim ne derse desin bu konami şu futbol serisi için bir şeyi yıllar yılı aşamadı ; ne olursa olsun "çizgi üzerinden kale önüne kadar gelip içeri verilen pas" gol oluyor. yahu bütün defans oyuncuları mı mal ? hadi diyelim bunlar 2000 yılında mal , 2010 oldu hala mı mal ? ayrıca 45 derece açı ile vurulan toplar hep mi tehlike olur ? hepsini geçtim , bu versiyon şöyle bir hata ihtiva ediyor ; eğer messi vb bir oyuncu ile oynuyorsanız duvar pası sayesinde her türlü maçı kazanbiliyorsunuz. zaten messi sizin takımda oynuyorsa her maçı otomatik olarak kazanıyorsunuz.
    ayrıca kaleciler çok enteresan. mesela ben julio cesar'ın hayatı boyunca yemediği ve yemeyeceği saçmalıkta golleri bir maç içinde yediğini gördüm , hemde defalarca. buna karşılık victor valdes tarafından kurtarılan yüzlerce şut ? kıstas nedir , takımların ikisi de full form oynarken bu cesar ve valdes farkı nasıl oluşuyor ?
    hepsini geçiyorum ve en önemli nokta üzerine bir şeyler söylemek istiyorum. tamam ps 1 ve ps 2 ve hatta ps 3 ilk 2 oyun için bir şey demiyorum olur ama yıl 2010 olmuş , hala daha "r1" sayesinde "zig zag" yardımı alarak "5 kişi ile çarpışıp" top kaptırmamak nedir ? kayarak müdahale yapan futbolcu ne zaman müdahale yapılan futbolcu topu almadan topu alabilecek ? lan bide taç atışları için yeni bir sistem yapmışlar sanki her şey çok iyi gidiyormuş gibi !

    netice olarak bakıldığı vakit ben bu oyun için 10/5 veririm o da safi konami hatırına. yazıktır arkadaş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın