resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 2537
    taraftarın istediği gana milli takımı 11'ine uymayan oyuncu.

    takımda can alıcı pasla oyun açan, yönlendiren, orta sahada pivot olabilen bir adama ihtiyaç her zaman var, oliveira da bu profilde. taraftar basan, çıkan, giren, dalan tipte bir oyuncu istiyor. anlıyorum kendilerini ama dinamizm her şey değil futbolda. dinamizm tek parametre olsa berkan 100 milyon euro ederdi, ancak pozisyon almayı bilmediği için gittiği zaman karalar bağlamadık.

    oliveira'nın bir tık üstü orta sahaların ederi belli. bu sene adamakıllı bonservis verdiğimiz tek adam ise icardi haklı biçimde. çok açılmadan kadro değerini artırma peşindeyiz. durum buyken adamı armudun sapı üzümün çöpü diyerek harcamamamız lazım.

    topa sahipken temaslı oynamakta zorlanıyor oliveira ama çoğunlukla üçlü baskıda kalıyor, en son da selçuk misali popoyu rakibe dayayıp faul kovalamak zorunda kalıyor. bu tarz durumlara düşmemek için kompakt oynamamız lazım. kaldı ki atletik de olsanız üçlü baskıdan çıkmak zor. bu sene başındaki genel arızamız zaten savunma çıkışlarındaki dengesizlik. oynadığımız maçlarda bir türlü topun olduğu yerde rakipten daha kalabalık olamadık. geçen sene bu sorun bu kadar belirgin değildi.

    demek istediğim şey oliveira'daki düşüşün sebebi kendisinden değil, biraz da sistemden kaynaklı. geçen hafta kerem ve torreira'nın 11 çıktığı gaziantep maçında da benzer sorunlar yaşadık ki, o gaziantep'in nasıl zayıf bir profil çizdiği hepimizin malumu. oliveira iniesta değil elbette, ama kaliteli bir oyuncu. iyi özelliklerini ortaya çıkarmamız gerekiyor.

    sözlükte hakkında en çok yazdığım adamlardan birisi kendisi, çok haksızlık edildiğini düşünüyorum zira.
App Store'dan indirin Google Play'den alın