resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 212
    kolombiya asıllı siyahi yeni stoperimiz.

    çok yerinde bir transfer. bedeli yüksek bulunmuş; katılmıyorum. 27 yaşında, ingiltere liginden fazla maç tecrübesi olan hızlı ve atletik bir stoper.

    kendisine verilen bonservis ve okkalı ücret ile takımın en önemli 2 zaafı bitiyor. defansı, genel yavaşlığından ötürü, ileride kuramayıp takım boyunun uzun kalması ve geride gömülü karşılama durumunda bile sprinter rakip forvetlere karşı etkisiz kalma. işte kendisi bu zaafiyetleri bitiren bir yama ve bu anlamda maliyeti normal. zaten 20+ milyon euroya nelsson satıldığında kendisinin maliyeti çıkıyor. forvet ve orta saha bölgelerinin toplam değeri yüksek olup defans hattının düşük tecrübe ve değerde olması düşünülemezdi zaten. takım bu anlamda da dengeye oturdu.

    2 as stoperle içinde şampiyonuk ligi maçları olan yaklaşık 60 maçlık bir periyoda girmek intihar olurdu. ayrıca uluslararası tecrübe olarak sanchez nelson’un ve bardakçının önünde.

    otobüsü çekip ileride tek hızlı forvet bırakacak anadolu takımlarına karşı artık galatasaray, defansını çekip 30-40 metrelik rakip sahadaki bantta oynayıp rakibini boğacaktır.

    tek handikap, garantici nelsson’a göre sanchez’in hamle sakarlığı golleri yedirmesi olabilir ama zaten oturmıış takımla bu seviyesi yükselmiş forvet rahat rahat daha fazlasını atar.

    ayrıca kolombiyalı stoper de sahada sinmez, ezilmez.

    her şeyiyle çok olumlu transfer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın