• 10
    basketbol ve basketbola yakın formatların ekonomik açıdan daha fazla gelir getirse de mantıken uygulanması pek mümkün değil. avrupada ligi ve kupası devam eden takımların haftalık maç sayısı arttıkça bu işin sürdürülebilirliği kalmayacak.

    özellikle seyahatlerin de takvime dahil olmasıyla antreman maç ve seyahat içinde takımların boş gününün kalmayacağı ortada. bu tempoyu nbade görebiliyoruz(ben pek anlamam basketbol işinden baştan söyleyeyim) fakat futbolda bunu sürdürmek bana mümkün gelmiyor. hele ingiltere gibi bütün ligi şampiyonlar ligi gruplarında yer alabilecek takımlardan oluşan bir pazar buna ne kadar müsaade eder göreceğiz.

    sözün özü daha fazla para kazanmak için takımları ve oyuncuları daha da makineleşmeye davet eden bu tutumun rekabeti bitireceği ortada. şampiyonlar liginde belli bütçeye sahip belki 10 takım bütün kulvarlarda mücade edebilecek birbirine yakın kalitede 30 kişilik kadrolar kursa da bu işin rekabeti azaldıkça heyecanı da izleyicisi de azalır.

    sadece münih real barça liverpool city inter milan psg kalibresinde olan 16 takımın katıldığı ve sezon boyu süren turnuvalar kulağa ilgi çekici gelse de her sezon bu büyük maçları yılda 10 kez izlemenin bir manası ve sürekliliği olmayacak. bu maçları özel kılan senede birkaç kere ve genelde final aşamalarında olmaları. sürpriz yapan takımların olmadığı bir lig veya turnuva hemen olmasa da orta vadede ilgi kaybına yol açacaktır.

    nba'in bunun dışında olmasının sebebi kendi sporunun yarım asırlık değişmez merkezi ve içindeki rekabeti diri tutacak oyuncu alım kuralları olmasındandır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın