• 21
    arif erdem'in old trafford'da 2-0 geriye düştüğümüz ana dair kurduğu cümleleri yansıtan bir maç.

    "arkadaşlarla toplandık, artık olan oldu, bundan sonra kendi topumuzu oynayalım, elimizden geleni yapalım dedik."

    aslında bu da bir nevi psikolojik rahatlamadır ve oyunculara olumlu yansır. biz de allianz arena'ya çıkarken nasıl olsa kendi camiamız bile kaybedeceğimizi kabullenmiş durumda; ama bir sürpriz yapabilirsek olay olur mantığıyla çıkabilirsek daha iyi bir maç çıkarabiliriz.

    bunun bir benzerini liverpool deplasmanında da yaşamıştık. kadro kalitemizin gerçekten kötü olduğu bir dönemde anfield'da 3-0 gerideyken skoru 3-2'ye getirmiş ve beraberliği kaçırmıştık.

    o nedenle kaç fark yeriz diye korkuları bir kenara bırakmak lazım. madem ki bu platformda olmak istiyoruz; o zaman city, bayern, real madrid gibi rakiplerle eşleştiğimiz için ahlayıp vahlamayı bırakmak lazım. bu rakiplere karşı en kısa sürede hazır ve uyumlu bir şekilde sahada yer alabilmenin yollarını aramalıyız.

    bu maçlar, fırsat maçlarıdır. eskisi gibi saygı mı görmek istiyoruz? ismimizi tekrar hatırlatmak mı istiyoruz? gündem mi oluşturmak istiyoruz? o halde bunun yolu böylesine maçlardan geçer. 30 sene olmuş, hala adamlar bize elendikleri eşleşmenin travmasını atlatamıyorlar. gidip feyenoord, kopenhag galibiyetleriyle bunu elde edemeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın