resim
Erden Timur
Görev:As Başkan
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 2563
    2023-24 yaz transfer sezonunda 10 üzerinden 4.5’luk performans göstermiş yöneticimiz. bol bol ofsayt alabilirim, çok da önemli değil. herkes kendi düşüncesini belirtiyor en nihayetinde.

    aldığı 4.5 puanın 3’ünü icardi’yi takımda tutması tutuyor ki zaten icardi öyle bir adam ki göbekli haliyle ligde ve avrupa’da neler yaptı, belki de parasını çoktan çıkardı. burada oyuncuyu geçen sene buraya getirmesi bence kritik. çünkü adam bu yaz net şekilde bizde kalmak istedi. yoksa tutabileceğimizi de düşünmüyorum ben oyuncuyu istanbul’da.

    aldığı 1.5 puanda mümkün olan en kısa sürede takıma sol bek katması oldu. oyuncu kariyerli bir isim ve alınabilecek 2-3 oyuncudan birini doğru ücretle takımımıza kazandırdı.

    kaybettiği 5.5 puanın birazı oyuncu satamamak, birazı menejerlerin oyuncu havuzuna batmak, birazı takıma ihtiyaç fazlalığı yaratacak oyuncular almak, birazı da ortasaha transferini yapamamak oldu.

    oyuncu satma işini yaptığımız bir dönem hatırlamıyorum ben. nitekim kendisi de oyuncu satamadı. opsiyonlar falan havada uçuşuyor ama hiç biri zorunlu değil, hiç birinden ekonomik kazancımız olmadı.

    menejer havuzu türk futbolunun sorunu. bir scouting yok. aynı oyuncular her takıma yazılıyor. parayı veren, menajeri mutlu eden oyuncuyu kapıyor. çalım sevdasına düşmesi ise başka bir hata ama bunu da ihtiyaç fazlalılığı yaratan oyuncu transferi başlığında incelemek istiyorum. burada ise son olarak, ilerleyen dönemlerde de aynı oyunculara talip büyük takımlar senaryosunu göreceğimizden bu duruma herkesin bir kez daha adapte olmasını tavsiye ediyorum.

    ihtiyaç fazlalığı yaratacak oyuncu transferleri ise bir diğer eksi konu. takımın en iyi 2 ofansif oyuncusundan biri olan kerem’in pozisyonuna hangi amaçla transfer edildiğini hala anlamadığım zaha’yı aldı kendisi. ali cabbar falan taraftarı mutlu etti, sapla çıkar tweetleri atıldı, olan takım mühendisliğine oldu. 4-2-4 oynayamayacağımızdan bir kesim taraftar kerem’i yedeğe atıyor, bir kesim forvet arkası yazıyor, bir kesim ise sağ kanada koyuyor. sol kanatta uçan bizim çocuğun yerini değiştirmeye zorladık hem oyuncuyu hem de hocaya. yeni gelen oyuncuya ise dünyaları verdik, oyuncu takıma katkı veremedi, takıma dünya katkı veren oyuncudan ise kat ve kat fazla maaş alıyor. yine tekne falan derken tete alındı. ideal 11’lerde oyuncu rotasyon gibi duruyor. bu adam biz imza parasıyla falan 3.5 milyon para veriyoruz. yine takımın geçen seneki yıldızı kerem’in kaç katı para alıyor, torreira’dan fazla para alıyor gibi gibi sorunlar yaratıyor bu oyuncunun varlığı.

    son olarak orta saha sorunsalı. bu konuda söyleyecek bir şeyim yok. korkunç bir hayal kırıklığı, bir levent nazifoğlu flashback’i, bir abdürrahim albayrak flashback’i yaşattı sağolsun erden bey. 4 haziran günü takımın en büyük eksiğini taraftar tepkisi olmasa 4 eylül günü lazio’nun o pozisyondaki 6. oyuncusuyla kapatacaktı. bunun bir açıklaması yok, dinlemek de istemiyorum. taraftar tepkisiyle de fiziksel ve mental olarak onca sorunu bulunan oyuncusuyla çözdü. neden böyle oldu? çünkü planlama yapmadı, çünkü mevcut kaynakları hatalı şekilde kullandı, vs vs. hal böyle olunca da benim kendisi lehine bir beklentim de kalmamış oldu.

    son olarak erden timur’da bir insan. hataları da sevapları da elbette olacak. ancak insanlara fazla misyon yüklememek gerekiyor. insanlara güvenmemek gerekiyor. yangını sürekli kor halde tutmak gerekiyor. gerekirse insanları dürtmek gerekiyor yol göstermek adına. çok güzel bir planın teorisini atan adam kendisi ancak bunu pratiğe de dökemeyen kendisi. avrupa kupası hayalini böyle gerçekleştiremezsin. zaten ligi elinden kaçırdığın anda kurduğun bu maliyetli takımı da koruyamazsın.

    umarım hatalarından ders alır. umarım şansı galatasaray’la olur. galatasaray bir kez daha şampiyon olabilir ve erden bey’in bir kez daha elinde kaynakla plan yapma şansı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın