• 16299
    2020'de geçirdiği diz sakatlığı sonrası futbolu yarı bırakmış durumda, oynadığı dakika başına 90'dan hesaplasan son 2 senede 28 maça çıkmamış ve takıma katabileceği herhangi bir artısı olmayan bir adamın ismi * ortaya salındığı için isyan eden yazarları barındıran sözlük.

    2020'den sonra, o sakatlıktan sonra oyuncuyu izlemeyenler de "inter'de lazio'da oynamış, 40 küsur maça çıkmış şu kadarı ilk 11" diyor oyuncu hakkında. dakika bazında hesap ortada, son iki sezonda toplam 2472 dakika sahada kalmış. bu iki sezonda toplam 61 maçta sahaya çıkmış. 5490 dakika oynayabilecekken 2472 dakika oynamış, toplamda 3018 dakika kaçırmış. yani bu sahaya çıktı 61 maçta oynadığı süre oynamadığı süreden az.

    demek ki neymiş? kendisi lazio'da rotasyon oyuncusu imiş. demek ki neymiş? 25 maça 11 başlaması değilmiş sorun, sorun bu 25 maçta da oyuncunun sakatlığı nedeni ile sahada kalamaması ya da performans verememesiymiş.

    demek ki neymiş? oyuncu yetersizmiş.

    kimse bu adama mustafa sarp ya da barış özbek demiyor ama bu adam da dzemaili, hadi bilemedin de jong falan şu hali ile. de jong da milan'da falan oynamıştı, nasıldı ama kemik gibiydi değil mi?

    doğru veri üzerinden yorum yapmayı öğrensek sözlük olarak çok şey katacağız kendimize.

    evet, iddia ediyorum berkan kendisinden daha iyiydi. en azından dinamizmi vardı, mücadele eder derdin. aynı şekilde etebo bile bugün gelse bu arkadaştan daha fazla mücadele eder iddia ediyorum. en azından mücadele ederken dizini eline alıp aldığı sözleşme boyu yatma riskini almazsın bu iki oyuncuda, vecino'da bu riski de alıyorsun oyuncu ile birlikte.

    hele bir de maliyet kısmı var ki akıl alır gibi değil. 3.5 milyon euro bonservis, senelik 2.4 milyon euro maaşla 3 yıl deniliyor. sanırsın bana eşi benzeri olmayan dünya üzerindeki son orta saha taneciği bu adam.

    yanlış transfer hareketi eleştirilir. bir mantığı olmayan şey eleştirilir. erden timur'u ve stratejisini en çok ben savundum belki de burada ama o stratejinin sonu vecino'da bitiyorsa elimde meşale ile karşısına da ilk ben çıkarım kimse kusura bakmasın. galatasaray benim canım, saat 3 buçukta sabah iş varken entry giriyorum, twit atıyorum.

    oyuncuyu gömmeyin ekibinden ricam oyuncunun gerçekten son 2-3 yılda (sakatlığı sonrası) iyi yaptığı işleri açıklasın bize ve bizim takıma nasıl uyacağını da yazsın da okuyalım bakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın