2009-10 Türkiye Basketbol Süper Ligi 30.Hafta Maçı
17:00 Abdi İpekçi Spor Salonu
100 - 67
  • 4
    --- alıntı ---
    galatasaray cafe crown – bornova belediye

    galatasaray cafe crown, beko basketbol ligi’nin normal sezonundaki son haftasında, 24 nisan cumartesi günü saat 17.00’da, istanbul abdi ipekçi spor salonu’nda bornova belediye ile karşılaşacak.

    maç: galatasaray cafe crown – bornova belediye
    tarih: 24 nisan cumartesi / 17.00
    salon: istanbul abdi ipekçi spor salonu
    yayın: spormax (canlı), gstv (bant, 00.30)

    çarşamba akşamı izmir'de karşılaştığı aliağa petkim’e 83-76 mağlup olarak ligde ilk sekiz takım arasına girme şansını kaçıran galatasaray cafe crown, puan sıralamasının 12. basamağında bulunuyor. beko basketbol ligi’nde normal sezon sonundaki konumları belli olan banvit (3.) ve fenerbahçe ülker (2.) karşısında kazanmayı başaran bornova belediye ise, 29 hafta sonunda kazandığı 14 galibiyetle yedinci sırada.

    galatasaray karşısında 19 sayı ve 6 ribaunt üreten joshua ıan schipp, maç başına 19,3 sayı ortalaması ile bornova belediye’nin en skorer oyuncusu. bir diğer abd’li frank elegar ise, 6,9’luk ribaunt katkısıyla bu kategoride takım lideri konumunda bulunuyor. sezonun ilk yarısında izmir halkapınar spor salonu’nda karşılaşan iki takımdan bornova belediye, galatasaray cafe crown’ı 86-79’luk skorla mağlup etmeyi başarmıştı.

    galibiyet şart

    aliağa petkim yenilgisinin ardından playoff ümitlerini yitiren galatasaray cafe crown, şu an ligden düşme ihtimali bulunan üç takımdan biri. ancak takımımızın bornova belediye karşısında alacağı bir galibiyet, diğer maçların skorlarını anlamsız kılmak için yeterli olacak. muhtemel bir yenilgide ikili, üçlü veya dörtlü averajlar hesapları yapılabilir.

    darüşşafaka cooper tires, önümüzdeki sezon bir alt kümede mücadele edecek.

    15. basamaktaki kepez belediye ise, banvit ile deplasmanda yapacağı maçı kazanmak zorunda. kepez belediye galibiyeti ve galatasaray cafe crown mağlubiyeti hâlindeki ikili averaj, kepez belediye lehine. kepez belediye, aliağa petkim ve galatasaray cafe crown arasındaki üçlü averaj hesaplarında da –hükmen mağlubiyet etkisinden dolayı- dezavantajlı olan taraf, galatasaray cafe crown.

    galatasaray cafe crown ve aliağa petkim’in yenilmeleri, kepez belediye’nin de banvit’i deplasmanda yenmesi hâlinde; oyak renault'nun da galibiyeti ile birlikte galatasaray cafe crown, 15. sıraya düşüyor. benzer denklem, bursa ekibi özelinde de geçerli. fenerbahçe ülker ile deplasmanda karşılaşacak olan oyak renault’nun mağlubiyeti, kepez belediye ve bornova belediye’nin galibiyeti ile birleşirse; 15. sıraya düşen galatasaray oluyor.

    alt sıradaki takımları yakından ilgilendiren maçlar şu şekilde:

    banvit – kepez belediye
    pınar karşıyaka – aliağa petkim
    fenerbahçe ülker – oyak renault
    galatasaray cafe crown – bornova belediye
    antalya büyükşehir belediye - mersin büyükşehir belediye

    --- alıntı ---

    gorunen o ki ligde kalmayi tam olarak garantilememisiz.
    dolu tribunlerle ve seyirci destegiyle takimimizin daha iyi bir performans gosterdigi bir gercek.
    o zaman yapilacak sey bellidir: gidebilen herkes abdi ipekciye gitmeli.

    *(u: gidenler benim icin de takimimizi desteklesin olur mu?)
App Store'dan indirin Google Play'den alın