• 14
    sözlükte bazı arkadaşlarımızın antu mantığıyla düşünmelerine sebep olan maç..*

    bu maçla ilgili üzerinde düşünülmesi gereken bir kaç sorum olacak..

    - öncelikle ikinciliği garanti olan bir takım deplasmanda böyle bir maça ne kadar konsantre olabilir? bence pek konsantre olamaz.

    - ikinci olarak, kazanırsa play-off'u garantileyecek takım mı daha çok motive olur bu maça yoksa kazansa da kaybetse de farketmeyecek takım mı? bence açık ara kazanırsa play-off'u garantileyecek takım.*

    - bunlara ek olarak, sahadaki oyuncu "play-off öncesi aman sakatlanmiyim" düşüncesiyle sahaya kendini tam olarak verebilir mi? bence veremez.
    coach'un da "play-off öncesi aman oyuncum sakatlanmasın" diye bazı oyuncularını sakınması çok mu anormal? bence hiç de anormal değil.

    - son olarak biz amatörüz, duygusalız, adımız üstümüzde taraftarız. bu yüzden "maçı satarlar, yatarlar" falan diye düşünebiliyoruz ama sahadakiler profesyonel, bu işten ekmek yiyolar. adam sırf galatasaray play-off oynamasın diye ekmek yediği yere hıyanet, kendi taraftarına ihanet eder mi? bence etmez.
    ve hadi diyelim ki türk oyuncular yattı, maçı sattı, yabancı oyuncunun çok mu umrunda sanki galatasaray fenerbahçe rekabeti? bence pek umrunda değildir.
    veya yabancı oyuncu neden galatasaray'a kin ve nefret duysun? bence duyması için ortada sebep yok.

    üstelik deplasman gibi bir faktör de sözkonusuydu fenerbahçe için.

    biz burda onlar gibi "yatıyolaaarr, maç satıyolaarr" diye yaygara koparırsak onlardan ne farkımız kalır?
    o yüzden diyeceğim şudur ki bırakalım "yatış hazırlıkları" muhabbeti antu eziklerine ait kalsın, biz bel altı çalışıp onlar gibi olmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın