resim
Kaan Ayhan
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1516
    iyi oyuncudur, topun kıymetini bilir. tempo ve ön alan presi konusunda biraz eksik kalır ama aldığı güçlü altyapı eğitim kaynaklı pozisyon bilgisi üst düzey olduğundan, galatasaray gibi topun kendisinde kalmasını isteyen bir takımda sırıtmadan orta saha oynar (bir şartla elbette, enerjisi yüksek torreira ile birlikte). özellikle orta saha oynarken doğru pozisyon alıp alanı çok iyi kapattığı için, eksik olan noktaları fazla göze de batmayacaktır.

    şu andaki oyuncu havuzumuzla birlikte türk kuralı da dikkate alındığında, okan hoca mertens ısrarından vazgeçip üçlü orta sahaya döndüğü anda (bundan kaçış yok), torreira-kaan-k.demirbay oynayacaktır. şatafat tarafı olmayan, taraftarın beklediği kalitenin altında kalan bir üçlü olacaktır bu ama sahada çok daha sağlam oluruz. zaten çok da fazla bir alternatifimiz yok. sağa ziyech ve tete, sola zaha transferi yapılan bir planlamada barış alper ve k. aktürkoğlu otomatik olarak ana planın dışında kalıyorlar. ister kabul edelim ister kabul etmeyelim, gerçek bu. kerem aktürkoğlu'nun ister çok sev ister hiç sevme; yazmış olduğum durum transfer planlamamızın doğurduğu olgusal bir gerçek.

    haziran-temmuz aylarında türk kuralı açısından rahatlayabilmek adına yapılabilecek muslera-uğurcan, boey-zeki, nelsson-merih gibi değişikliklere karşı çıkıldı. okan hoca da istemedi, taraftar da istemedi. halbuki futbolculara duyduğumuz sevgiden ve saygıdan sıyrılıp, gerekirse kan kusup kızılcık şerbet içip, bazı mevkileri deyim yerindeyse "yerlileştirmemiz" lazımdı. bu bir zorunluluktu ancak teknik heyet dahil kimse zora gelemedi. 31 ağustos itibarıyla da bunun faturasını ödemek, bu gerçeği kabullenmek mecburiyetindeyiz. uğurcan çakır, zeki çelik, merih demiral gibi isimlerin istenmediği, hatta salih özcan'a bile burun kıvırıldığı bir transfer sezonunda; seveni de sevmeyeni de kaan ayhan'ı bol bol ilk 11 görmeye alışmak zorunda. bundan kaçış yok maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın