• 226
    kulüp tarihlerinin en iyi maçlarını bize karşı oynadılar. bizim taraftarımız hariç bunun herkes farkında. linnes ilk maçtan sonra, teknik direktörleri ise ikinci maçtan sonra buna atıfta bulundu.

    takımların böyle hedef maçları olur. biz de iki sene önce barcelona ile uefa son 16 turunda eşleştiğimizde dönemin en etkileyici oyunlarından birini sergilemiştik. ligde ise 13. sırayı zor elde ettik.

    molde'yi tek serilik performans ile değerlendirmek çok yanlış. önlerinde avrupa ligi var. gruplardan çıkabilirlerse müthiş bir başarı olur.

    açık konuşmak gerekirse molde ile karşılaştığımız bu seride 8 numara, zaha ve ziyech kadroda olsa dahi bu denli zorlanırdık. çok üst düzey bir konsantrasyonla oynadılar. golyat'ı sapanla öldürmeye çalışan davut gibi inanç vardı içlerinde. sadece icardi'nin kendi sahasında topa kafa vurmasını engellemek için ölümüne tokuşan iki molde futbolcusunu görünce bile bunu anlayabiliriz. bu tür özel konsantrasyonlar karşısında hemen hemen dünyadaki hiçbir takımın güle oynaya kazanması mümkün değil.

    elbette ki eksiklerimizi daha net gösterdiler. gerekli önlemler alınacak ve hamleler yapılacaktır. net olan bir gerçek var ki molde, okan hoca'nın galatasaray başında karşılaştığı rakiplerin hiçbirine benzemiyordu. bunu bir achivment olarak kaydedip yolumuza bakmalıyız.

    takımı ateşlemek, daha konsantre, daha diri tutmak için gerekli tepkiyi de verdik ancak işin bokunu çıkarırsak sonu pek hoş olmaz. biz hesaplaşmayı kendi içimizde yapmalıyız. dışarıya, çer çöpe, ite çakala laf vermemeliyiz.

    (bkz: 23 ağustos 2023 molde galatasaray maçı)
    (bkz: 29 ağustos galatasaray molde maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın