• 163
    gerekli değilmiş gibi davranılması beni aşırı geriyor. bu kural var ve kurtulmanın yolu belli. ilk on birindeki üç yerliyi belirleyip yedeklerini de yerli yapınca olay bitiyor. ancak biz bunu yapmıyoruz. daha transfer dönemi açılmadan da yazdım buraya. en önemli şey kadro istikrarı ve bunun için yerli oyuncuların alternatifleri ile birlikte hazır olmalı. geri kalanda ne istiyorsan yaparsın.

    22-23 sezonu bittiğinde yerlilerimiz belliydi. abdülkerim bardakcı, kazımcan karataş ve kerem aktürkoğlu ile üç yerlimiz vardı. apo'nun ve kerem'in yedeklerini de kadro içinde bulabiliyorduk. tek eksiğimiz kazım'ın arkasında bekleyecek tecrübeli bir yerli sol bekti. ama biz illa tüm on bir yabancı olsun istiyoruz. kadro istikrarı, oyuncu değişikliklerindeki sıkıntılar, sakatlık veya ceza durumlarındaki problemler önemli değil. önemli olan on bir yabancıyı dizip etkileşim kasmak.

    üç yerli olayını çözmemek akıl tutulması bana göre. avrupa'da o oynasın, ligde bu oynasın da aynı derecede saçmalık. ancak şu saatten sonra kurtarmak zor maalesef. bu arada ben illa apo, kazım, kerem olsun demiyorum. elimizde bunlar vardı transfer dönemi başlarken diyorum. sen bu oyunculardan herhangi birini beğenmiyorsan teknik ekip olarak ona göre değiştirirsin. yerli oyuncu havuzu belli. gider beğendiğin üç yerliyi oluşturursun. sonra da yedeklerine bakarsın. kafanı rahatlattığın andan itibaren de diğer transferlere bakarsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın