• 643
    öncelikle cl'deyiz ve bütun sezon heyecanla inanılmaz maçlar izleyeceğiz. bu çok zevkli ve mutluluk verici. o açıdan süper sevinçliyim. öte yandan...
    (uzun yazıyorum iki molde maçı olarak)

    her iki macta da fena halde ezildik rakip karşısında. molde bizi ağırlıkli olarak fiziğiyle dağıttı. adamlar yorulmadığı için konsantrasyonları da hep maksimumda. bu perspektiften bakınca zihnen de bizi ekarte ettiler. ilk maç berkan ve oliveira uyumsuzdu dedik. ikinci maç torreira ve kerem oynadı, yine olmadı. demek ki torreira tek başına bir yere kadarmış.
    sorun tam olarak nedir açıkçası anlaşılamadı. bu bence en büyük problem. bence yaşadığımiz sorunlar:

    *aldığımız isimli transferler bir türlü sahaya çıkmıyor. zaha, ziyech gibi marka isimler sadece oyun akli değil psikolojik üstünlüğü de teknik ve estetik oyunlarıyla bize taşırdı. çoktaan hazır olmaları lazımdı. nedir bu yeni transfer oynatmama inadı anlaşılamaz bir saçmalik.

    *orta saha... yani hala orta saha kurgusunun kurulamamış olması akıl alır amatörlük değil. orta sahadaki sorun sadece bu da değil maalesef.
    her iki maçta nasıl olur birbiriyle oynamamıs alakasız kadrolar çikar? ikinci maç torreira geri dönmüş. koysak ya oliveira'yı yanına? miço turu getiren golü atıyor ama kadro dışı falan. hala berkan yedekte. ilk maçtan sonra berkan dinlendirilmeliydi.

    *kanatlar... kerem aktürk sampiyonlar ligi evrenine uyum sağlayamamış. hala dandik ligimizdeyiz gibi top değeri bilmeden oynuyor. bu level futbolda top kaybı, muslera'nin kadraja girmesi ve "ya yedik ya da şükür ki muslera çıkartti" anlamına geliyor. bunu anlaması lazim. dandik konyaspor orta sahasi gibi aheste aheste oynamiyor rakipler. repertuardaki tek yaratıcı hamlesi icardi bulmak olamaz galatasaray sol kanadının. rakip capraz pas yollarini kesip seni son cizgiye sürer ve geçmiş olsun. molde bile bunu kısmen yapabildi. mutlaka gözünün açık olması gerekiyor kerem'in ve atak bitirmeyi ögrenmesi şart. baktin yapamiyorsun vur rakibe çarpsin top dışarı çiksin. o taç atışı esnasinda arka taraf yerine yerleşsin. sürekli deplase yakalaniyoruz kerem topu kaybedip rakibe hamle avantajı sağlayınca. zaten orta saha oturmamış. bir de zamansiz ve ters noktalardaki top kayiplari aşırı zora soktu takimi. tete bu açıdan daha olgun bir görüntü çizdi. kendi yari sahamız civarinda basit ve risksiz, rakip sahada teknik ve yaratıcı bir repertuara sahip. kerem cl oynarken bizim yarı saha vevrakip yarı saha olmak üzere parselli bir oyun repertuarı yaratmalı. yoksa net söylüyorum bu taraftar 3 maçta ipini çeker maalesef.

    *rebound toplar... dönen bir tek top bile nasıl bizde kalamaz? oliveira bu konuda sessiz ve derinden oynayan bir oyuncu. top sekiyor bir bakiyoruz sergio hop torreira'ya vermis bile. evet sergio yavaş, spekteküler olmayan bir stilw sahip ama gep en dogru yerde. bu durum torreira'yı olumlu etkiliyor. orta sahada kerem ve berkan maalesef pozisyon olarak eksikler baya. hadi kerem pas ve incecilik özellikleriyle artı değer ama berkan... aman diyeyim.
    hal orta sahada böyle olunca mertens yardim için geri basıyor. ha keza bunu gören icardi de yaklasiyor geriye. eh ileriden dönen hiç bir topu da alamiyoruz ki bu durumda? yine orta saha eksikliğine bağlanıyor maalesef.

    *oyuncu değişiklikleri... okan hocamiz takım titanik gibi buzdağına tam gaz giderken dümen kırmıyor. gaz da kesmiyor. bam güm çarpıyoruz buzdağına. akabinde batmamak icin debeleniyoruz. oyun gitmiş, oyuncular ne yapacaklarini bilemez hale gelmişlerken taktik ve oyuncu değişikliği saha içini motive eder. hah bir plan var dedirtir. rakibi de huzursuz eder, kafa karistirir. cok daha aktif olmali kenar yönetimimiz.

    şimdilik böyle. umarım toparlarız... hosgeldik cl'ye :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın