resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 5751
    geçen sene kerem'in etkili oynamaya başladığı haftalar tam da rashica'nın ilk 11 başladığı haftalara denk gelir. sebebi çok basit, bir takımın tek tehditi varsa rakip oraya yoğunlaşır. geçen sene rashica dahil olana kadar tek opsiyonumuz kerem'di. mertens yine bir tehdit değildi, yunus hiç değildi. icardi'yi besleyecek tek adam kerem olduğu için de kerem'i kitlemek demek galatasaray'ı kitlemek demekti.

    bu günlerde yine aynı belayla başbaşayız. rashica sonrası sağ kanadımız bir tehdit değil artık. sacha boey'un hücum katkısı sıfıra inmiş durumda. her maç 4-5 defa sıfıra inen adam şimdi cezasahasına bile yaklaşamıyor nerdeyse çünkü ona o alanı yaratacak biri yok önünde. e mertens desen zaten bir tehdit olmanın yakınından bile geçmiyor. haliyle ver kerem'e taktiğiyle oynamaya çalışıyoruz. e karşında da bugünkü gibi 5'li savunma 3'lü ortasaha olunca kerem'in bir şey yapması da çok mümkün değil.

    bizim ne zaman ki sağ kanadımız işlemeye başlar, 10 numaramız rakibe bir tehdit olur, kerem de o zaman tekrar yeteneklerini gösterir. yani aslında işin "geçen sene de kötü başlamıştı yine toparlar" ile bir alakası yok. kerem'e yüklenmenin de gerçekten bir manası yok. sağ kanadın işlemiyor, ortadan bir şey üretemiyorsun e sonra kalkıp kerem'e basit oyn demenin de manası kalmıyor. kerem de basit oynasa tek pozisyona giremeyeceğiz çünkü. ne zaman ki takımın her parçası tehdit olur işte o zaman kerem'in basit oynaması gerekir.

    (bkz: 29 ağustos 2023 galatasaray molde maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın