• 18
    şampiyonlar liginin eski introsunda, avrupa haritasından havaya doğru yükselen 8 yıldızdan birinin istanbul'dan yükselmesi ve bu yıldızın galatasaray'ı temsil ettiği çok açık. bu başlı başına kıymetli bir şey ve galatasaray'ın avrupa futbolundaki yeri ve önemini bir kez daha kanıtlıyor.

    ancak; logodaki 8 yıldız, 8 ayrı avrupa kulübünün tapulu malı değil, kalıcı olarak da hiçbir kulübü temsil etmiyor. o dönemki format gereği turnuvaya o yıl katılan 8 avrupa şampiyonunu temsil ediyor. zira şampiyonlar ligi ilk kurulduğunda sadece liginde şampiyon olmuş 8 avrupa takımı boy gösterebiliyordu. logonun tasarlandığı sezon galatasaray dahil hiçbir türk takımı şampiyonlar ligine de katılmadı bu arada (bkz. 1992-1993 şampiyonlar ligi)

    bence kör bir fanatizm yaparak, şampiyonlar ligindeki bir yıldız bizim, bize ait, bizi temsil ediyor vs. gibi abes bir savı ileri sürmek doğru değil. ancak uzun yıllar şampiyonlar ligi introsunda bir yıldızın istanbuldan yükselmesi olayı; avrupadaki konumu, itibarı ve başarısı rakiplerinin (beşiktaş, fenerbahçe) fersah fersah üstünde olan galatasaray'ın avrupa arenasında ne kadar kıymetli bir takım olduğunu hatırlatan, hoş bir hadisedir.

    sonuç olarak; introdaki istanbul detayı kıymetlidir, önemlidir. galatasaray'ın avrupa arenasındaki büyüklüğü anlatılırken bu iddiayı desteklemek adına kullanılabilecek, güzel bir delildir. ancak ipin ucunu kaçırıp bu durumu abartmak, olmadık anlamlar atfetmek bence mevzuyu fazlasıyla sulandırıyor. abartmaya lüzum yok, gerçeğin yalın hali yeterince kıymetli zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın