• 102
    çok zor maç. ilk maçın skoruna güvenip ‘biz nasılsa kötü oynadığımız halimizle bile bunları üçledik’ kafasıyla maça çıkmayız diye umuyorum zira hiçbir zaman ilk maçtaki kadar şanslı olamayız. kerem demirbay ilk 11 diyorlar ki umarım doğru değildir, kerem’in an itibariyle sahip olduğu fizik kalite, molde gibi son derece fit durumda olan bir rakibe karşı 1 kişi eksik oynamak anlamına gelir. merkez orta sahamız mecbur torreira midtsjö oliviera olur. rakibin 2 adet 8 numarası half spacelere sürekli koşu atıyor, midtsjö ile oliviera’nın onları takip etmesi şart. dolayısıyla temposuz oliviera yerine rakibin o koşularını takip edebilecek berkan da tercih edilebilir.

    bir de rakibin kanat bekleri konusu var. ben solda kerem aktürkoğlu ile başlayacağımızı düşünüyorum ama ilk yarı boyunca knudtzon ya da oynarsa linnes’i bir kere bile takip etmezse ikinci yarı oyuna çıkmaz. diğer kanattaki oyuncu kim olur bilmiyorum. tete hazır değilse barış alper oynayacaktır.

    yine ilk maçta çok iyi oynasa da bitiriciliği zayıf kaldığı için göz ardı ettiğimiz brynhildsen var. çok tehlikeli bir hücum oyuncusu. nelsson’dan yana içim çok rahat ama abdülkerim’in tarafına yüklenirse sıkıntı yaşayabileceğimiz bir diğer oyuncu da o. eikrem ise bence takımın mannsverk ile birlikte yıldızı. torreira ve nelsson’un eikrem’i bir şekilde pasifize etmeleri de bir diğer şartımız olacak.

    işin hücum tarafında ne yaparız inanın onu kestiremiyorum zira mertens’in oynaması beklenmiyor. mertens’in olmadığı maçlarda hücum olarak ne kadar kötü bir takıma dönüştüğümüzü biliyoruz. oliviera olursa bir nebze ama midtsjö berkan kerem barış gibi bir dörtlüyü icardi’nin arkasında görürsek, anlayın ki maça skoru korumak için çıkmışızdır. o yüzden 3-5-2 gibi bir formatla çıkıp icardi’nin yanına mertens’i atmak, bir nebze olsun yaratıcılığımızı artırabilir. bu durumda kerem’le barış yedeğe gider. kenarlardan da angelino ve boey’i çizgiye götürme üzerine bir oyun kurgulanabilir. buradaki önemli sıkıntı ise takımın 3’lü bir formasyonla oynamayı hiç bilmemesi. bu konuda teknik heyetimizden ötürü asla elastik bir takım olamadık. takım 4-2-3-1’den başka hiçbir şeyi oynayamıyor malesef.

    başta da söylediğim gibi çok zor maç. açıkçası ilk maçtaki oyun beni fazlasıyla endişelendiriyor. umarım kazasız belasız sonunda şampiyonlar ligi’ne gideceğimiz bir skorla sahadan ayrılırız. ama kimse de uçup kaçacağımız bir maç beklemesin. fazla beklenti tahammülsüzlüğe yol açar, o da sahadaki oyuncularımız için hiç iyi olmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın