resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 5645
    kerem bizim için çok önemli oyuncu şüphesiz. ama gerçekten bir kullanım kılavuzuna ihtiyacı var. çok nitelikli bir oyuncu ama aynı zamanda çok zor bir oyuncu. faydasıyla zararı arasındaki fark bazen ince bir çizgi bile olabiliyor. çok zor oyuncu olduğu kadar o da zorlukları yenerek buraya gelmiş bir oyuncu. yani onu da anlamak lazım. düşünün, 21-22 sezonunda takımın hücumda ayakta kalan tek oyuncusuydu, hatta oyun lideriydi. ama o galatasaray artık kalmadı. 22-23 sezonunda ise değişen galatasaray'a uyum sağlamakta başta zorlandı ama önce mertens sonra icardi ona takım oyuncusu olmayı öğretti. şimdi 23-24 sezonunda ise bir daha değişmek zorunda. nasıl ki icardi için bir adım geri attı ve takıma daha faydalı oldu, aynısını zaha ve ziyech için yapmak zorunda. muhakkak topun inisiyatifi noktasında ve karar tercihlerinde paylaşıma yanaşmak zorunda. kerem bunu daha önce başardı, yine başarabilir. aslında inanılmaz bir yeniliklere uyum sağlama yeteneği var. ama olur da başaramazsa bu takım için sıkıntı asıl şimdi başlıyor, benden söylemesi.

    sinan yılmaz da programında yukarıda bahsettiğim bu soruna bir çözüm önerisinde bulunmuş. o da kerem'i 10 numara pozisyonuna atmak. 10 numara demişken okan buruk'un sisteminde bu aslında 9,5 numara yani ikinci forvet rolü. kerem'in en büyük problemi aşırı top kaybı yapması ve fazla keskin oynaması. bunu önlemenin en etkili yolu da kerem'i topla daha az buluşturmak olabilir. galatasaray'da kanatlar 10 numara pozisyonundan daha fazla topla buluşuyor. dolayısıyla ne kadar az topla buluşma o kadar az top kaybı demek. bu aynı zamanda, hücumdaki inisiyatifin ya driblingci zaha'ya ya da oyun kurucu ziyech'e bırakılması demek. kerem-icardi arasındaki uyumu da 9-10 numara ekseninde yan yana yakalamak demek. kerem daha az topa dokunacak ama daha bitirici, daha tamamlayıcı, daha topsuz hareket edebileceği serbest bir alana sahip olabilecek.

    3 yerli olayı elimizi kolumuzu bağlıyor bir noktada. kerem'in bu takımda bir ağırlığı da var üstelik. herkes isimleri kadroları yazıyor, tartışıyor ama en çok transfer yapan takım şampiyon olmayacak. en iyi takım olabilen takım şampiyon olacak. bu her zaman da böyle olmuştur. inşallah 23-24 sezonunda uyumlu bir takım olabiliriz. kerem faktörü burada kilit faktör.
App Store'dan indirin Google Play'den alın