• 256
    fifaya sikayette bulunmuslardir;

    alakası olan herkese,

    gelecek ay euro 2016'ya ev sahipliği yapacak olan ülke açıklanacak.
    adaylar arasında türkiye futbol federasyonu (tff) de var.
    ama maalesef bilmekteyiz ki, türk futbolunda olan önemli detaylar, futbolu yönetenlerin bilincinde değil.

    türkiye ligindeki liderlik yarışında haksız rekabet var. maalesef beşiktaş mhk tarafından şampiyonluk yarışından dışlanmıştır. prof. dr. mete düren, beşiktaş jk yönetiminden bir şahıs, basına yaptığı açıklamayla; hakem hüseyin göçek'in fb - bjk derbisini yönetmemesi gerektiğini, bu hakem daha önceden beşiktaş'ın maçlarında barız hatalar yaptığını ve kaderini açık bir şekilde etkilediğini söylemişti. görüldüğü gibi beşiktaş'ın penaltısı verilmedi, fenerbahçe'nın oyuncuları cezalandırılmadı ve beşiktaş'a verilen 2 kırmızı kart da haksızdı.

    ama bizim için önemli olan bu değil, çünkü biz alıştık:

    maalesef türk futbolunda haftalık olaylar yaşanarak, türkiye futbol federasyonunun kürt taraftarları olan diyarbakırspor'a karşı ırkçı bir tavır düzenlendiği kanıtlanıyor. maçları bir çok kez manipule edildi. diyarbakırspor'un başkanı cetin sümer bir çok kez tff ve mhk'nin başkanlarına ulaşmaya çalıştı, ama sonuç hep olumsuzdu. hiç bir zaman cevap verilmedi, lakin fenerbahce baskanı aziz yildirim en küçük dertlerini anlatabiliyordu. bu herşey mi? hayır! 26.09.2009 tarihinde türkiye liginde bursaspor ve diyarbakırspor arasında bir maç oynandı. bursaspor taraftları 90 dakika boyunca 'pkk dışarı' diye bağırdı. diyarbakırspor bayraklarını yaktılar ve diyarbakır'dan gelen diyarbakırspor'lu taraftarlara koltuk attılar. maalesef bursaspor'a verilen bir ceza yoktu, bu türk medyasında şok etkisi yarattı. ikinci maçta, bursaspor diyarbakır'da oynadığında, maç 17. dakikada tatil edildi. maalesef taraftarların yapmış olduğu aksyonlar diyarbakırspor'un üzerine itildi ve diyarbakırspor maçı 3-0 hükmen kaybetti. bu herşey değildi, çünkü ağır para ve 6 maç ceza almışlardı. türkiye ırkçılığa aşırı derecede karşı olan bir ülke. tff'nin ırkçı kararları diyarbakırspor'u küme düşmeye yaklaştırdı. maalesef diyarbakırspor'u hiç bir zaman kaale almadılar, söz hakkı tanımadılar. tff unutmamalı ki, diyarbakır türkiye'nin şehiri.

    gs - fb derbisinin 2 hafta öncesinde, gs - ankaragücü maçında bir insan maç esnasında üst tribünden alt tribüne atıldı. pfdk'nın standart kararlarına göre, galatasaray'a en az 2 maç ceza verilmeliydi. bunun tarihte örnekleri var. fb-everton ve bjk - rize maçları. gs neden ceza alamıyor? derbi var diye mi? türkiye'de bir standart yok mu? galatasaray neden korunuyor?

    bunu hiç kimse bilmiyor: 20.03.2010, fb gaziantepspor'a karşı oynarken, aziz yıldırım hakem odasını basarak, hakeme hakarette bulundu. bunun nedeni sarı kart sınırındakı futbolcular ve haftaya oynanacak gs derbisi. ceza verildi mi? tabii ki hayır.

    maalesef fenerbahçe türk futbolunu yönetiyor, fbli taraftarlar her maçta hakeme küfür ediyor, ancak digitürk sesini kısıyor ceza gelmesin diye.

    lütfen bize söyleyin, bir kulüp başkanı nasıl bir sezon öncesinde '3 yil üst üste şampiyon olacağiz' der? işte tam bunu fenerbahçe başkanı söyledi. eskişehir'de 1-0 kaybettikleri maçtan sonra basına 'hakemler aklını başına alacak, yoksa düdüklerini asarlar' dedi. bir sonraki maçta ödüllendirildiler, ankaragücü'nün 92. dakikada golü verilmedi ve fb 3-2 kazandı. ertesi hafta, zorlu ts maçında, tsli futbolcu 1'e 1 pozisyondayken ofsayt düdüğü çaldı. ancak ölçülen rakkamlara göre, bu futbolcu rakibin 3,20 m gerisindeydi.

    tüm dünya biliyor ki, türk futbolu temiz değil. bunu son olarak bochum savcılıği da kanıtladı. 100lerce insan tutuklandı türkiye'de.

    söylemek istediğimiz, euro 2016 türkiye'ye verildiği taktirde, tff'yi ödüllendirmiş olacaksınız. lütfen 1 kez daha düşünün bu kritik karar öncesinde.

    saygılarımızla
    haklı futbolun taraftarı

    http://forum.forzabesiktas.com/...f=10&t=25524
App Store'dan indirin Google Play'den alın