resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 5643
    ligde iyi sezon geçirdi argümanına sığınacaksak yasin öztekin ve engin baytar da bizi şampiyonluğa taşıdı. defoları açık ve net:

    1- basit top kaybı
    2- top kontrolü ve first touch
    3- performansının standardı olmaması

    hatta son zamanlarda kendisinde eksik olan 4. önemli bir özellik daha görüyorum o da sırtını rakibe dayayarak top alamaması. misal bek kerem'e sırtında rakip varken pas veriyorsa kerem o topu çok yüksek ihtimalle kaybediyor. ya da tek pas deneyip doğrudan rakibe veriyor. halbuki dün fiziken belki daha ufak tefek olan yunus bile defalarca rakibi sırtına alıp topu tuttu. onyekuru da çelimsiz fiziğine rağmen bunu çok iyi yapabiliyordu. ama kerem yapamıyor. sürekli topu önüne atalım istiyor.

    yukarıda saydığım 4 özellik çok bariz ve avrupaya transferinin önündeki en büyük engel. galatasaray'da 3. yılı ama halen ilerleme sağlamış değil. bu gidişatın sonu yasin öztekin, engin baytar gibi anılmak olacak. oyundan çıkarken el kol yapmak yerine bu defolarının üstüne düşmeli. yoksa galatasaray bugün önüne transfer yaptığı gibi yarın da yerine transfer yapmak zorunda kalabilir.

    (bkz: 23 ağustos 2023 molde galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın