• 30
    soğuk iklim ülkeleri için bulunmaz nimet. çim dediğin neticede bir organizma ve bakımı oldukça güç. kuzey avrupa ülkelerinde bu bakım imkansız hale geliyor.

    tromsö faciasını hatırlayan yazarlar varsa zemini de hatırlıyorladır. topa vurursun gitmez, adım attıkça ayaklarının ağırlığı artar. hele bir de o minik göletler içindeki suya düşersin, o soğuk su çok afedersiniz adamın poposunu ısırır. rüzgar estikçe baldır titretir. suni çimde böyle bir sıkıntı yok. üstünde kar tutmadığı sürece zemin hep aynı. o problem de basit bir ısıtma mekanizması ile çözülüyor.

    dezavantajı ise futbolcuların %90ının alışık olmadığı bir zemin olması. koşarken ve top sektiğinde fiziği oldukça farklı olduğu için sporcuların kas hafızasını yanıltabiliyor.

    bir diğer problem de sakatlık riski. çimde idman ve müsabaka yapan futbolcuların kaslarına binen yük ile suni çimde binen yük çok başka. 23 ağustos 2023 molde galatasaray maçında moldeli futbolcuların sahada akarcasına oynadığı oyunun ana sebeplerinden birisi de bu sporcuların kas grubunun zeminin fiziğine alışkın olması.

    gezegeni bu şekilde tüketmeye devam edersek bir noktada bütün dünyaya yayılacağını öngörüyorum ben yine de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın