resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2241
    bir haller olan futbolcumuz. ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil ki sanırım sezon sonunda da yollarımız ayrılacaktır. şimdi arda'ya verilen kaptanlık görevi için yönetimi suçlayanlar, arda'nın bu görevi kaldıramadığını söyleyenler mevcut. peki yönetim suçlu hadi anladık da; geçen sezon rest çeken, kaptanlık pazubandını takmam diyen de arda değil miydi arkadaş?

    yönetim keyfinden vermedi bu pazubandı kendisine, kendisi de yönetim kadar istiyordu bu görevi, bu açık. demem o ki arda'nın düştüğü pozisyonda yönetim kadar kendisinin de suçu vardır.

    caner ile olan kavgasına gelince, büyük abi tavırları, kavga ayrıldıktan sonraki el kol hareketleri* ile beni bugün kendinden olabildiğince itmiş, uzaklaştırmıştır. bugün artemio franchi bir alıntı yapmış yazısında, ben de burada yazayım: "metin oktay olmayı mı yoksa emre belözoğlu olmayı mı seçmesini beklediğimiz aklı karışık futbolcu. bence ikisi için de potansiyeli var." imzamı atıyorum altına.

    galatasaray kaptanı olmak, o makamın hakkını vermeyi gerektirir, başkası üzerinde baskı yapmayı veya ağzına geleni söylemeyi değil. hele ki yanında teknik direktörü varken hiç değil! rijkaard'ın kendisine gösterdiği ilgiyi takımda hiçkimseye göstermediğine eminim. ve arda bu ilgiyi olumlu yönde değil ısrarla olumsuz yönde kullanmaktadır.

    taraftarla takışarak kazanan olmayacağı aşikardır. kazanan taraftar da olmayacaktır. tek kaybeden galatasaray olacaktır. bülent korkmaz'ın lincoln inadına benzetiyorum ben bu durumu birkaç yönüyle. fakat eğer sen galatasaray kaptanıysan kişisel çıkarlarından önce takımının çıkarlarını önde tutmalı ve bu doğrultuda gerekirse ayıya dayı demeyi bilmelisin diye düşünüyorum. taraftarla takışmak, takım içinde huzuru sağlamak yerine huzursuzluk belirtisi gösteren olaylarda yer almak arda'nın durumunu açıklar vaziyette.

    arda kendisine gösterilen ilgiyi, verilen değeri kötü yönde kulanıyor özellikle son dönemde. taraftarın kendisine olan tepkisi ne kadar saçmaysa arda'nın bunu ciddiye alıp üstüne taraftarı cephe alması da bir o kadar saçma ve amatörcedir. ve böyle devam edecekse sezon sonunda yol verilmesi en doğrusu olacaktır. bakalım avrupa arenasında türkiyedeki kadar ilgi ve sevgiyi bulacak mı? buradaki tavırları orada da gösterebilecek mi?

    verdiği demeçlerdeki olgunluğu şu an galatasaray'ın menfaatleri için değerlendirmiş olsa bundan en kazançlı çıkacak olan kendisi iken o içimdeki liverpool sevgisi bambaşka tavırları ile metin oktay olamayacağını kendi adıma bana çok önceden göstermiş oldu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın