resim
Sergio Ramos García
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 1249
    ispanyol ve tecrübeli stoper. adam barcelona’nın sistemi ve futbolcuları sayesinde hem dünya kupasını hem de 2 kere avrupa futbol şampiyonası kazandı. izleyenler hatırlayacaktır ki olmasaydı da o takım o kupaları yani prime dönemlerindeki xavi, iniesta, busquests, alonso, villa, pique ve david silva sayesinde yine kazanacaktı. misal pique, ramos’tan 10 kere daha iyi stoperdi.

    kendisinin katkı sağladığı tek şey, real madrid’in şampiyonlar ligi finalinde atletico’ya karşı son dakikada attığı kafa golü ve sonrasında uzatmalarda kazanılan kupadır. zaten onca yıl real madrid’de kalmasına rağmen la liga’yı ya 2 ya 3 kere kazanmıştır. dolayısıyla tarihin en iyi stoperi falan, maldini varken, nesta varken, cannavaro, beckenbauer varken çok komik geliyor.

    37 yaşında bir stopere bu paraları umarım erden timur vermez zira kendisinin prime’ı real madrid’den ayrıldığında çoktan bitmişti. florentino perez salak bir adam değil, futbolu ve oyuncu performanslarını çok iyi gözlemleyebiliyor. ramos’un mantarladığını çok net gördü, her sene en az 2-3 direkt kırmızı kart riskinin artığını gördü ve fırsatını bulduğu gibi sepetledi.

    bizim takımın ihtiyacı, pozisyon bilgisi nelsson’a göre zayıf olsa da davinson sanchez tipi bir stoperdir. okan buruk önde baskı istiyor ve önde baskı, yüksek defans hattı gerektiriyor. yüksek defans hattı için de bize atletik stoper lazım. mevcut stoper rotasyonumuz hızlı değil, ramos’la o ağırlığı pekiştirmenin manası yok. hele bu ortalıkta dönen rakamlara hiç yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın