• 296
    kendisi sevdiğim bir yorumcudur ama son söylediklerine maalesef ki katılmıyorum.

    öncelikle kerem, ziyech gibi isimleri torreira'nın yanında oynatırsan skora katkı alamazsın. örneklendirdiği gakpo da tam da böyle oldu. geçen sezonun ikinci yarısından şu zamana kadar 4 maçta orta sahada görev aldı ve skora katkı yapamadı.

    szoboszlai de ise durum daha kötü. liverpool da bu sezon merkez orta saha ve on numara pozisyonlarında oynadı ama skora katkı yapamadı. leipzig takımında oynarken de ara sıra mos ve on oynardı ama yine hiçbirinde katkı yapamadığı gibi kariyerinde gördüğü 2 kırmızı kartı da bu mevkilerde gördü.

    bunun yanında defansif katkı da alamazsın çünkü bahsedilen isimlerle eldeki isimlerin yetenekleri farklı. mesela kerem'i orta sahada oynatırsak fiziki anlamda deli gibi ezilir. bu da orta saha üstünlüğünü kısmen rakibe vermek demek. bu durumda torreira'ya yine yük binecek, yine çok koşacak...
    e ben ne anladım bu işten?

    tete zaten olmaz çünkü o da kanattan delici koşularıyla meşhurdur.
    premier ligde sağ ve sol kanatta city, liverpool, arsenal, m. united gibi takımlara kök söktüren zaha'yı orta alana zaten atamazsın.
    bu durumda elde bir tek ziyech kalıyor. tamam, ziyech'i on numara oynatabilirsin ama bu sefer de yerli kuralı karşımıza çıkacak ve kaleci+defanstan 2 kişiyi türk yapmak durumunda kalacağız. yani bu da kaleye günay'ın, sol beke de kazımcan'ın geçmesi demek. mantıklı görünebilir ama şöyle bir bakış açısıyla bakarsak bu sefer de avrupa'nın skora katkısı en yüksek sol beki angelino'yu yedeğe atmış olacaksın ve hücum gücünü azaltacaksın!
    torreira-yabancı orta saha-zaha-ziyech-tete-icardi kadrosunda dediğim gibi kaleci+geri dörtlü büyük bir öneme sahip olmuş olacak. kurgunu iyi ayarlayamazsan pirince giderken evdeki bulgurdan oluruz.

    kısacası yerli sınırı varken hiçbir fantezi yapılamaz.

    torreira'nın yanına sağlam bir 6-8 al, ileri dörtlünü kerem yoğunluklu değişkenli kullan ve keyfine bak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın