• 25
    fifa 23'ün game pass'e gelmesi sonrasında epey bir suyunu çıkarmıştım. oynanan sezonda 1. lige kadar çıkıp şampiyon oldum, ultimate team rivals'ta aynı şekilde ve champions finals'da da iyi sonuçlarla kadromu baya meta seviyeye getirdikten sonra 100 saat civarı bir oyun süresinin ardından oyunda yapacak bir şey bırakmadım. rekabetçi manada diyorum tabii, elbette ucu yok, yapılacak şey çok gibi düşünülebilir ama bu noktadan sonra hepsi tekrar.

    demem o ki, fifa 23 ultimate team zaten 'şekil değiştirenler' gibi saçmalıklarla, petr cech'in gereksiz güçlü forvet kartı mı dersin, sol bek oynayan carlos'tan hızlı koşan gigi buffon mu dersin her türlü absürt aptal saptal şeylerle zaten oyunun içine etmişlerdi. şimdi fc2 4 ile sağolsunlar beni 1000 lira vermekten kurtardılar. ultimate team'e kadın futbolcular gelmiş, ve ayrı bir klasman olarak değil, aynı takımda oynuyorlar. mesela chelsea kadın takımından bir oyuncu ve erkek takımından bir oyuncuyu aynı takımda kullanırsanız kimyanız artıyor. ne alakaysa sanki aynı takımda oynuyorlar. bir de üstüne var olan oyunculara saçma sapan görevler (10 pas yap, 2 yanına ver 3 cart curt) yaparak level atlatıp geliştirme özelliği getirmişler.

    kısacası ultimate team modu tümüyle o bir zamanların fantezi futbol esintilerinden kopmuş saçma sapan bir dünyaya yelken açmış. eminim yakında futbolcu olmayan ünlülerin yayıncıların vs. de kartlarını çıkarmaya başlarlar. petr cech 92 hızla santrafor oynuyosa ben de oynarım. bir de bu saçmalığı kullanarak 196 santrafora havadan top atıp exploitleyenler var ki... uzak durulması gerek. tabii kadronuzu meta seviyeye çıkardıktan sonra tüm bunlara çare bulunuyor, script hariç.

    ultimate team saçmalığı büyük bir bağımlılık, bundan uzak durarak zevk alabiliyorsanız biraz bekleyin çıkışını yapsın görüp yorumlara bakıp karar verin derim. bir de hiç bahsetmek istemediğim bir 'script' meselesi var. tabiri caizse scriptin fifa terminolojisindeki anlamı, oyunun sizin kazanmanızı istememesi veya istemesi. oyun sürekli geride kalan tarafa alakasız noktalarda büyük avantaj vererek skorun eşitlenmesini sağlıyor. bu yüzden çoğu maç 2-0'dan 3-2, 3-2'den 3-4'lerle gidiyor. bu saçmalık olduğunda gol atacağınızı da yiyeceğinizi de önceden hissediyosunuz, oyuncularınız saçmalıyor rakibin her yaptığı gol oluyor vs. buna ea momentum diyor. oyuncular ise kanser diyor.

    fakat bunlara rağmen oyun tecrübesi ultimate team ve diğer modlarda inanılmaz değişiyor, en ufak örnekle ultimate team'de ortalama her maç 10 civarı gol olurken (evet baya 10-15 dakikalık maçta) diğer modlarda 3-4 gibi bir ortalama oluyor benim gördüğüm kadarıyla. ultimate team'de 99'luk defansları bile çatur çutur çalımlayıp şamar oğlanına çevirerek estetik golleri her maç atabilirken, diğer normal modlarda mesela sezon modunda bu tarz şeyleri nadiren yapabiliyorsunuz.

    tüm bu saçmalıklara rağmen oyun bir şekilde bağımlılık yapıp zevk veriyor. yukarıda bahsettiğim sebeplerle kaybetmeye başlayınca kolu kıracak seviyeye gelmiyorsanız alın oynayın. ben stres atmak için başladım, günlük stresimi ikiye katlamak için sık sık girip çıkıyorum. aşağıda da galatasaray'lı yıldızların ağırlıkta olduğu kadromu bırakıyorum. oz büyücüsü aşkım harry potter kewell, rijkard, zaha, icardi, mertens ki mertens gerçekten notuna göre çok iyi öneririm, çalhanoğlu, imparatorun öğrencileri rui costa ve shevchenko, ve son olarak da gedson*. tabii ki okan hoca önderliğinde. arena'yı da yaptım sarı kırmızı stad. bir tek gol müziği i will survive olmadığı için hava fişek patlatıyorum. onlar da zamanla artık.

    biz de futbol açlığımızı böyle gideriyoruz ne yapalım...

    taktik önerisi, futbolcu önerisi olan renkdaşlarımın mesajlarını bekliyorum. ea play üzerinden pc'den oynuyorum nickim berbat88. eklerseniz oynayabiliriz* * * *.

    https://gss.gs/mWD.png
    https://gss.gs/vl0.png
App Store'dan indirin Google Play'den alın