• 3271
    o iğrenç video yayından kalkmadığı, videonun içeriğini oluşturan ve bu içeriğe onay veren herkes görevden alınmadığı ve herşeyden önemlisi beşiktaş geçmişi de kapsayacak şekilde galatasaray'ı fetullahçı terör örgütü ile ilişkilendirdiği her türlü açıklama, yayın, tezahürat vs. hakkında çok net ifadelerle resmi olarak özür dilemediği sürece; galatasaray spor kulübü hiçbir resmi veya gayrıresmi organizasyonda bu kulübün mensuplarıyla bir araya gelmemeli. selam almamalı, selam vermemeli. ahmet nur cebi, emre kocadağ, şenol güneş, herhangi bir beşiktaş futbolcusu, herhangi bir beşiktaş voleybolcusu, herhangi bir beşiktaş çalışanı vs. hiç fark etmez.

    beşiktaş taraftarı branş fark etmeksizin eylül 2009'dan beri galatasaray ile oynadıkları her maçta kurucumuz ali sami yen'e küfür eder. stadımıza geldiklerinde organize şekilde yaptıkları ilk tezahürat "o... ç... ali sami yen" olan bir takımın taraftarından bahsetmekteyiz. 14 senedir bu böyle. "beşiktaş'ı tınlamıyoruz" ayağına ağzımızı açmayız. aynı beşiktaş taraftarı 13 ağustos 2016'daki süper kupa finalinden beri "fetö'nün köpeği i.ne cimbombom" diye tezahürat yapar, fetö ile galatasaray'ı ilişkilendiren ilk tezahürat bunlardan çıkar, onların başlattığı tezahürat ve algı diğer tribünlere de yayılır. yine ağzımızı açmayız. neden? tınlamıyoruz çünkü beşiktaş'ı, çok küçük camia. ciddiye alıp almamayı geçtim bizzat kendisinin devlet-mafya ilişkisi kanalıyla 80'lerde, 90'ların başında yaptıklarını görmezden gelip, galatasaray'ın kazanmış olduğu şampiyonluğun üzerine çamur atan ve kulübün 30 senedir bu çamur ile yaftalanmasına sebep olan bir "efsane başkanlarını" öldüğü günden beri rahmetle anarız. yönetim düzeyinde kabrini ziyaret ederiz, resmi siteden metin yayınlarız. yetmez; ali sami yen'in ve metin oktay'ın ölüm yıldönümlerinde de süleyman seba'nın mezarını kulüp olarak ziyaret ederiz, mezarına çiçek bırakırız, dua ederiz. seneler geçti, yönetimler değişti, iki tarafta da bir çok yenilik yaşandı; herhangi bir beşiktaş yönetimi döneminde beşiktaş başkanının veya yöneticisinin ali sami yen'in mezarını ziyaret ettiğini gördünüz mü? süleyman seba'yı veya hakkı yeten'i mezarı başında ziyaret ettiklerinde, onlar uğruyorlar mı mesela ali sami yen'in kabrine? dua ediyorlar mı? veya metin oktay'ın kabrine? ne uğraması, ne dua etmesi; senin en dokundurmaman, tek söz söyletmemen gereken değerlerine en ağır küfürleri ediyorlar. beşiktaş'ın sokaktaki en eğitimsiz, en cahil taraftarı ile; en üst düzey, en eğitimli, en görmüş-geçirmiş yöneticisi, profesyoneli veya başkanı arasında bir fark yok. siz örneğin emre kocadağ'ın galatasaray hakkında, galatasaraylılar hakkında beşiktaş taraftarının yaptığı tezahüratlardan farklı şeyler mi düşündüğünü zannediyorsunuz? tabii ki hayır. ahmet nur çebi farklı mı? o da değil. geçmiştekiler farklı mıydı? onlar da değildi. peki o zaman bizim yaptığımız ne? biz ne yapıyoruz, ne yapmaya çalışıyoruz?

    bu kulüp özelinde özellikle son 5 senedir çok büyük hatalar yapmaktayız. biz hata yaptıkça da, onlar daha da azıtımakta. onlar azıttıkça, biz daha da odak noktası haline geliyoruz birtakım iğrenç konuların. ne gereği var? kim ulan beşiktaş? ne kadarlık camia, ne kadarlık okkası var galatasaray'ın karşısında? bir-iki kez üstlerine gitsek; yöneticisiyle, taraftarıyla istanbul'da kaçacak delik arayacak (o zaman görürüz işte erkeklikleriyle övünen çarşı'larını) kadar küçücük bir kulübün senelerdir bize zarar vermesine, türk futbolunda galatasaray'a dair çok yanlış ve çirkin bir algının oluşturmasına müsaade ediyoruz. beşiktaş kim? beşiktaş kim ki buna cüret edebiliyor? bu olay dilerim bir milad olur ve artık buna izin vermeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın