resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 401
    herhangi bir oyuncunun galatasaray'a transfer ihtimali olduğu anda ya da transferi gerçekleştiğinde, sosyal medyanın yeni habercilik mecralarında analiz videoları çekilmeye başlıyor.

    oyuncu ile ilgili 2 ya da daha fazla yorumcu ne yorum yaparsa o artık yapışıyor ve bunun dışında bir yorum kabul edilemez hale geliyor.

    halbuki çoğunlukla yanılıyorlarda. örneğin tüm dünyanın tanıdığı yıllarca en üst düzeyde oynamış icardi analiz videolarını bir hatırlayın. "fox in the box"ın cisimleşmiş hali. takım oyununa uyum sağlamaz. bağlantı olma özelliği yok. bencil. oysa gördük ki alakası yok. italya'da fransa'da yıllarca göz önündeki adam bu.

    seferoviç analizlerini hatırlayın. "takımı şöyle oynatır. böyle kafa topu alır". onu da gördük. oliveira için yıllarca roma'da 2 orta sahalı sistemde oynamış orayı rahatlıkla kaldırır diyorlardı. şimdi onu oynatabilmek için 2 tane koşan oyuncu bulmamız gerekiyor.

    kazımcan için mesela sol bek pozisyonu oynayabileceği en son pozisyon diyen vardı. bu transferi pek de anlamamışlardı.

    mertens'in napoli tarihinin en çok gol atan oyuncusu olmasına vurgu yapılıyor. takım oyununa prese dair tek bir cümle edilmiyordu.

    şimdi de tete için birileri defansa katkısı yok dedi ve konu kapandı. rashica için de gelmeden yapılan analizlerde bek yardımı konusunda ya da takım savunmasına katkısı konusunda hiç bir şey diyen yoktu. hatta sol açık olarak analiz yapılıyordu. şimdi de 23 yaşında (transfermarkt değeri anlamsız olsa da) 20 milyonun üzerinde piyasa değeri olan, shaktar'da izleyenlerin gayet de beğendiği bir futbolcu neredeyse çöp seviyesine indirgendi.

    hayretle izliyorum. shaktar'da da lyon'da da gayet verimli oynamış bir oyuncu bu. ve artık bizim bonservisli futbolcumuz. tek bir maç izlemeden yapılan yorumlar çok şaşırtıcı.

    isteyen milot rashica başlığında dünya kupası arası sonrası yazılan yorumları üşenmeyip okursa, rashica'nın haftalar boyunca bu sözlükte ne bal yapmayan arılığı kalmış, ne savunma yapması futbolculuğu, karar vermesi zayıfmış, böyle oynarsa yıl sonunda düşünülmemeliymiş. hücumda katkısı yok gibiymiş vs vs

    ben tete transferinin çok iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. ilerde satılabilecek bir yaşta ligue 1 premier league görmüş bir futbolcunun ilerde farklı katkılarının olabileceğini düşünüyorum. kapanan takımlara karşı ki biz ligin %80 ini böyle oynyoruz, rashica'dan çok daha fazla etkili olacağını düşünüyorum.

    bekleyip göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın