• 106
    transfer çalımı mevzusu gerçekten çok çocukça.
    dervişoğlu örneğine bakarsak aslında anlaşılabilir. malum yabancı sınırından dolayı piyasada unique bir özelliği dışında bir ekstrası olmayan genç bir türk ilgi görebiliyor. halil'de bu var. yapabildiği şeyler herkesin malumu. yapamadığı şeyler için de zaten piyasanın en iyisi gelmiş. halil çok bölgeyi yedekleyebilecek, yetenekleri yükseltilebilirse güzel işler yapabilecek kapasitede bir futbolcu. girip 2 3 maça da etki edebilirse tadından yenmez.
    bu genç kardeşimiz gelmiş kulübümüzde hizmet vermiş sonra kulübüne geri dönmüş. biz istemişiz ama kulübü satmamış hala bir umut görmüş. bugüne gelince de aynı özelliklerinden dolayı ve kulübünün de artık beklentisi olmaması sebebiyle rakibimiz ilgi göstermiş ülkeye getirmiş forma giydirmek üzereyken biz demişiz ki gelin galatasaraylısınız da zaten, biz size şu kadar verebiliyoruz, şöyle bir rolünüz olacak bizde oynayın. genç kardeşimiz ve babası da demiş ki biraz daha az alalım ama bildiğimiz sevdiğimiz yere gidelim. bunun neresi çalım oluyor ben anlamıyorum. çalımsa da aziz yıldırım tarzı bir çalım değil. fiyatı yükseltip rakibimizi mağdur etmiş değiliz.
    bir başka senaryo zaha için geçerli. sponsorlarımızla birlikte bir plan yapmışız. herkesin saygı duyacağı bir ikonu getirirsek içerisinde imaj hakları, maaş yardımı vs vs olan bir sisteme gidelim diye bir iş geliştirmişiz. o arada da zaha olağan şüpheli olarak piyasada duruyor. bizim verebileceğimiz belli sponsorun verebileceği belli. imaj haklarından, bu arkadaşın piyasasından kazanılabilecek değerler belli, bir risk analizi yapılmış ve teklif verilmiş. denene göre de yine rakibimizden daha az bir fiyatla olayı bitirmişiz. rakibimiz bir başkan sponsorluğunda yönetiliyor. bir süredir başarısız, cazip bir kuüp değil, cl'de yok vs. bizim geliştirdiğimiz iş modeline zaha aslında tam olarak uymuyor da biz sırf rakibimiz alamasın diye almış değiliz. tam olarak hayal edilen futbolcu zaha'dır. futbolla az buçuk ilgilenen herkesin bildiği, epl top 6 dışındaki takımlardan oluşturulacak ilk 11'in banko ismi zaha. üstelik yakışıklı, karizmatik ve genel olarak ilgi gören bir karakter.

    transfer çalımı mevzularına geldiğimizde de evet şakalaşıldı twitterdan o kötü şarkıyla bir gönderme yapıldı ama biz bu mevzuyu kulüp olarak uzatmadık. galatasaray dedirttik sky sports muhabirine, internationally viral bir video yaptık ve olayı kapadık. hiçbir yöneticimiz çıkıp da zart zurt etmedi. seviyemizi hiç düşürmedik.

    tete için de durum aynı. tete de promising bir genç. bedavaya alıcan bir devre iyi oynasa belki 15'e kapatacan birilerine. denemeye değerdi doğrusu ve yapıldı. rashica da olsaydı iyiydi ama bir yandan da barış var yunus var. rashica evet çok değerli ama tete daha çok paraya satılabilir görünüyor.

    üstelik mali durumlardan da haberimiz yok. kimbilir ne çok hesap dönüyor bölgelere göre futbolculara verilebilecek meblağlar konusunda.

    bütün bunları toplayınca kulübümüzün yakışıksız bir tavrını görmedim. futbolun bir eğlence olamadığı ülkemizde çalım atma işi yanlış anlaşılıyor. aziz yıldırım'ın yaptıkları çalımdı mesela. biz 1'e anlaşıyorduk o gelip şaak diye 2'ye getiriyordu. irfan can kahveci yüzde 250 değerlendi aynı şekilde. bu rezaletlerle halil, tete, zaha aynı şekilde değerlendirilemez.

    rashica bizden alması muhtemelden fazlasını alacaksa bjk'de ki öyle tahmin ediyorum bence bu yine de bir çalım değil. çünkü onların daha çok ihtiyacı var. bizi yönetenler demek ki başka şeyler kovalıyor ve kaçırmaktan da korkmuyor. bunları bilemiyorum.

    yalnız eğer biz ramos ile 3e 5e neyse işte o fiyat bir şeye el sıkıştık ve bjk el yükseltip 7e getirebilirse işte o zaman çalımı yemiş oluruz.
    velev ki yedik ben alışığım bir galatasaraylı olarak. sayısız örneği vardır ve hiçbir zaman umurumuzda olmamalıdır.
    kendi planımızın dışına asla çıkmamalıyız ve çıkıldığına da inanmıyorum. yalnız şu orta saha işini de çözmeleri lazım dip not olarak ekleyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın