• 143
    barış alper yılmaz ve özellikle de kerem aktürkoğlu böyle devam ederlerse, en geç iki hafta içerisinde sağda tete, solda zaha oynayacak. "tete yedek kalır"; "sola kerem yazılır bu takımda önce, sonra takımın kalanı oluşturulur. zaha kendisine başka bir yer bulsun" diyenler büyük yanılgı içerisindeler. ne zaha ne tete; ikisi de bu takıma yedek oturmak için gelmedi. biraz kondisyon kazandıkları anda, sağda tete solda zaha oynayacak.

    ilk 11'e gönül rahatlığıyla koyulabilecek tek türk futbolcu abdülkerim bardakcı. hoca dün "orta saha transferi yapmadınız" şeklinde soru yönelten basın mensuplarına kerem demirbay'ı işaret etti, oyuncumuzu bolca da övdü. muhtemelen ikinci türk statüsündeki oyuncu da o olacak sahada. üçüncü peki? üçüncü şu an için yok. bir devrede en iyi oynadığı maçta dahi 10, en kötü oynadığı maçta ise 20-25 tane basit top kaybı yapan kerem aktürkoğlu'nu oyun kurucu oynatmak demek, taktiksel bir intihar demek. sahadaki topa ilk dokunuş ve pas kalitesi en düşük oyuncuyu oyun kurucu yapamazsın. yabancı ve kaliteli bir oyun kurucu orta saha almak zorundayız. bu oyuncunun top tekniğinin olmasının yanı sıra, top taşıma özelliğinin de olması lazım bu arada. statik bir orta saha oyuncusunu bu takım kaldırmaz; topla da, topsuz da çok hareketli bir isim olmalı. kolay bir transfer değil yani; "fırsat fırsat" diye iki aydır bekliyoruz böyle bir ismi ama çıkmaz böylesi bir fırsat kolay kolay. zar atmak yerine biraz araştırma yapmaya yönelsek çok daha iyi olacak gibi sanki bu konuda.

    peki 8+3 kuralında kadro nasıl olacak, üçüncü türk kim olacak? cevap aylardır belli ve çok basit. biz bir türlü kabullenemiyoruz. zor bir konu değil aslında. ya kaleciyi türk yapacaksın ya stoper hattını türk yapacaksın. birinci olasılıkta kalede günay oynayacak ki ben bunu yapardım ancak okan buruk asla yapmaz. taraftar da çatlak ses çıkartır buna. bu olmuyorsa, olamıyorsa; stoperde kaan ayhan'ı oynatacaksın. kaan-abdülkerim hattı oluşucak defansta. veya kaan'a güvenmiyorsan, bir tane çok kaliteli türk stoper bulacaksın, istanbul'a getireceksin hemen. bu iki seçenekten başka bir olasılık yok. ya muslera ya nelsson 11'in dışına çıkmalı. başka çare yok, bunu kabullenmek zorundayız. "muslera da oynasın, nelsson de oynasın. kerem aktürkoğlu var, bir şekilde o'nu orta saha oynatırız" mantığı ile devam etmek istersek de boyumuzun ölçüsünü alırız. bizim bileceğimiz iş yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın