resim
Milot Rashica
Takım:Beşiktaş
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.78
Uyruk:Kosova
  • 2060
    ihtiyaç değil seçenek olan beşiktaş oyuncusu. sağ kanat rotasyonu bu kadar kalabalıkken öncelik değildi zaten. morutan ve yusuf'un gittiği senaryoda sağ kanatta oynayabilecek zaten elinde tete, barış ve zaha(ihtiyaç halinde) gibi 3 tane oyuncun var. rashica gelse barış'ın önünü tamamen keseceksin. bu ilk durum. ikincisi ise bir futbolu oynamak için tek bir seçenek yoktur, futbol hem çok karmaşık hem de çok basit değildir, rashica olmazsa o desteği sana sağlayacak orta sahaya başka bir oyuncu alırsın. orta sahaya mücadeleci bir isim gelmesi halinde zaten o mücadele gücünü kapatacağız. aynı zamanda sağda hücumcu bir oyuncu bulunduracağımız için hücum konusunda da eksiklik yaşamayız.

    rashica cidden kendini sevdirmiş ve katkı sağlamış bir oyuncudur. daha önce de söylediğim gibi çok iyi bir oyuncu olmamakla beraber çalışkan ve ortalama üstü bir oyuncudur, ancak vazgeçilmez bir oyuncu değildir. yani açıkçası bir kanadında zaha varken ve elinde kerem gibi bir yetenek varken(kerem'i de öyle aşırı beğenmem ama çocuk sürekli geliştiriyor kendini ne yapalım hakkını da vermek lazım) rashica'ya ah vah etmek de çok gerekli değil. vefa konusu için de bu kulüp vefa gösterecekse torreira almayıp galatasaray aşığı berkan'ı oynatacaktı. seviye atlayacaksak seviyemizin altındaki oyuncularla da yollar kesişmeyebilir, bu çok doğal. rashica madem o kadar iyi bir oyuncu, bizimle de iyi bir sezon geçirdi, neden bir ingiltere ligi oyuncusuna başka kimse talip olmuyor? bu sorunun cevabı da başka bir merak konusu. belki de kendisinden beklenen o seviye atlamasını yapamadığı içindir, bilemiyorum.

    sonuç olarak bu transferin gerçekleşmemesinde iki sebep görüyorum, eğer bu sebeplerse rashica'nın alınmaması çok mantıklıdır ve sonuna kadar desteklerim ancak sebepler bunlar değilse de açıkçası çok üzülürüm ve uzaklardan beşiktaş sağ kanadına göz ucuyla bakarım buruk bir şekilde. bu sebeplerden birincisi barış alper'in önünü kapatmamak ve ve elimizdeki oyunculara değer katmaya çalışmak. ikincisi ve en önemli sebep ise galatasaray'ın kaynaklarını gerçekten kaliteli bir orta sahaya ayırıp takımımızın oyununu rashica'nın oynamasına oranla fersah fersah ileri taşımak. bu iki sebep eğer gerçekleşir ve buna göre adımlar atılırsa bu transferin gerçekleşmemesi benim için çok büyük anlam kazanacaktır. öbür türlüsündeyse yazık oldu denebilir bu hikaye için...
App Store'dan indirin Google Play'den alın