• 708
    bir tutturmuşlar yangın yapmayın hemen diye, başka da bir tepki yok. ya kardeşim son (bkz: 15 ağustos 2023 galatasaray olimpija ljubljana maçı) rezalettik işte mesela. ek olarak, sahada ve transferlerde de çok sağlam bir plan (icardiyi sayacak halim yok "plan" derken) henüz göremedim. yani bunu neden söyleyemiyorum ben gönül rahatlığıyla? canım paragraf paragraf teknik taktik değerlendirme kasmak istemiyor? belki kıraathanede okey masasındaki emekli dayılar modunda yorum yapasım var? belki zamanım yok? onu da geçtim, belki senin kadar donanımlı değilim ama aşağı yukarı 30 senedir futbol izliyorum ve gözüme çarpan belli başlı problemler var? negatif ifade kullanmadan önce ben neden bu düşüncemi senin gözünde geçerli bir zemine oturtmak mecburiyetindeyim “yangıncı” damgası yememek için?

    yangıncı taraftar yaftası yapıştıranların kendilerine göre geçerli nedeni de şu; “daha sezon başı olur bunlar yeni transferler de geldi yükleme yapıldı biraz zaman geçsin hemen gömmeyin sabredin ayıptır günahtır.” tamam da sonraki maçlar sonra konuşulsun o zaman, ben bu söylediklerini bilmiyor muyum? ben şu an son bitirdiğimiz maçta rezalet olduğumuzu söylemek istiyorum. ileride iyi olacağız diye ben neden mevcut durumda negatif konuşamıyorum? o zaman tamam kimse negatif bir ifade kullanmasın sonraki haftalarda nasıl olsa iyiye doğru gideceğiz diye (ki gideceğimizi de biliyorum bu arada).

    - bu böyle gitmez bunun playoff u var grupları var kupaları ligi var rezaletiz abi ne plan var ne konsantrasyon…vs
    - sakin ol kardeşim yangına gerek yok hemen az sabır
    - e tamam ben de bu maçtan ve bu maça kadar olan süreçten bahsediyorum zaten? iyi mi görünüyor şu an tablo?
    - olsun olsun ileride iyi olacağız sakin. sabır.
    - …

    inanılmaz bir olay. yeni moda da bu oldu; tez yazar gibi negatif düşüncesini desteklemediyse o taraftar “yangıncıdır”. bir de "kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz" modeli var. hem ünvanı yarat, hem önüne geleni yaftala, hem de o kişiyi suçla kendine yangıncı yakıştırması yaptı diye. çok büyük komedi.

    hayret bir şey. geçiniz kardeşim, geçiniz.

    sağı solu keyfinize göre yaftalayacağınıza orada bakın engel tuşu var, hoşunuza gitmeyen her "yangıncıyı" engeller geçersiniz. ama yok, belli bir güruhun ekstra hoşuna gidiyor milleti hemen bir kalıba yerleştirmek. o güruh muhtemelen sosyal hayatta da insanları fikirlerine göre anında "tamam anlaşıldı sen şucusun, bunlardansın" minvalinde mimleyenlerdendir aynı zamanda. birebir aynı zihniyet yapısı çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın