resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 2807
    geçtiğimiz sezonda oynadığı son 2 lig maçında bizi uç kutuplarda gezdiren (sanırım artık eski demek lazım) oyuncumuz.
    şöyle ki, istanbulspor maçında oyuna girmez rakibe kontrolsüz kayarak gördüğü kırmızı kart ile olası puan kaybında tam günah keçisi ilan edilecekken, zor da olsa gelen 0-2'lik galibiyet ile bu durumun taraftarımızca rafa kaldırılması (bkz: 16 mayıs 2023 istanbulspor galatasaray maçı),
    tam aklımızda o hali ile yaz tatiline girecekken şampiyonluğun garantilendiği ve formalite icabı oynanan fenerbahçe maçında oynadığı istekli oyun ve attığı goller ile ağzımıza çaldığı birkaç parmak bal ile bir anda bu yıla dair hepimize bambaşka hayaller kurdurması (bkz: 4 haziran 2023 galatasaray fenerbahçe maçı)
    bu iki duygu arasında gitgeller yaşarken, kronolojik olarak daha sonra gerçekleşmesi nedeniyle fener maçındaki güçlü oyunun etkisi daha ağır bastığı için taraftarın çoğunluğu satıştan ziyade olası şampiyonlar ligi serüvenimizde zaniolo - icardi - zaha ön üçlüsünün hayaliyle yeni sezona girmişti.
    daha önceki bir kaç girdimde bu tür transfer süreçlerinde söz konusu oyuncuların duruşlarının önemli olacağını vurgulamıştım. bunu marcao'da yaşamıştık, oyuncu gideceği kulüple anlaştıktan sonra senin artık pazarlık gücün pek kalmıyor, evinde senin o kulüple anlaşmanı bekliyor. şimdi sen bu adamı olaki satmadın, turşusunu kuramayacağına göre ne yapacaksın, yeni sezonda performans alamayacağın ortada, kadro dışı bıraksan oyuncunun burnu sürtsün diye sadece kendi gururunu tatmin edersin, oyuncunun değerini daha da aşağıya çekersin. zaniolo sürecinde son 1 hafta-10 güne kadar gördüğümüz tablo oyuncunun olası kalma senaryosunda ses etmeyeceği, takımda mutlu olduğu yönündeydi, lakin buradaki zalgiris maçıyla birlikte son maçlara çıkmaması olayın ufaktan marcao vakasına doğru gittiğini gösteriyor sanki. oyuncu gitmek istedikten sonra gider. ha derseniz ki tersi neden bize işlemiyor, aylarca direnen norwich city örneği, orada haklısınız, bir şey diyemiyorum.
    (bkz: 2 ağustos 2023 galatasaray zalgiris maçı)

    transferi zamanında kendisine ne sözler verildi, sözleşmesinde ne gibi maddeler vardı, bunları tam olarak bilmiyoruz, bu nedenle yönetime yüklenme konusunda biraz temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum. kadro planlaması yapılırken teknik ekip ve yönetimin, bizlerin başka başka işlerle uğraşırken aralarda kafa yorduğumuzun yüzlerce katı daha fazla hesap kitap yaptığından şüphemiz olmasın bence...
App Store'dan indirin Google Play'den alın